El cicló tropical Fani aterra a l'Índia amb vents de fins a 195 km/h

Alberto AlcántaraActualitzat

El cicló tropical Fani ha aterrat a prop de Puri, a l'estat d'Orissa, al nord-est de l'Índia. Hi ha més d'un milió de persones evacuades. Es tracta del sistema tropical més intens que arriba a l'Índia des del 1999.

El Departament Meteorològic de l'Índia (IMD) ha comunicat que el cicló ha tocat terra a les 8 del matí hora local, les 4.30 de la matinada a Catalunya. Hi ha una mica de ball de xifres pel que fa als vents. Segons l'IMD, s'han mesurat cops de fins a 195 km/h. Hores abans de tocar terra, el centre Joint Typhoon Warning Center havia reportat vents sostinguts de 250 km/h i cops de fins a 300 km/h. El cicló ha estat qualificat d'"extremadament sever".

El matí de divendres, el Fani ja havia perdut força. Segons l'IMD, els vents bufaven de manera sostinguda amb velocitats d'entre 150 i 160 km/h, i amb cops de fins a 175 km/h. El cicló avança en direcció nord-est, i acabarà endinsant-se a Bangladesh.

Aquesta és la trajectòria prevista per Tropical Storm Risk, que ha categoritzat el cicló amb la força equivalent a la d'un huracà de categoria 4.

El registre de precipitació més important fins ara són els 169 mm acumulats a Gopalpur. Les imatges de l'impacte del cicló comencen a ser difoses per les xarxes socials:

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut