Diumenge amb xàfecs i tempestes fortes al Pirineu i Prepirineu

Redacció meteoActualitzat

Continuarem amb temps assolellat al matí i algunes nuvolades a la tarda al nord del país. A primeres hores hi podrà haver alguns núvols baixos o boirines localitzats a la costa o a les fondalades de l'interior. Tot i així, donaran pas al sol ràpidament. A la tarda les nuvolades es faran protagonistes en zones de muntanya del nord del país i de les Terres de l'Ebre. És en aquestes zones on de nou no es descarta algun ruixat o tempesta que localment sigui moderat.


Matí assolellat amb pols sahariana a Cardona (Josep Badia)

 

Temperatures habituals per a l'època

Tot i l'ambient assolellat del matí, les temperatures no pujaran gaire més que dissabte. L'anticicló situat des de fa uns quants dies sobre el Regne Unit es mantindrà prou lluny perquè continuï encara una mica d'aire fred en alçada i les glopades càlides del nord d'Àfrica no ens arribin. Per tant, la calor es mantindrà a ratlla i com a molt tindrem valors pròxims als 30ºC, sobretot al terç oest del territori.

Sol amb pols sahariana i algun núvol prim

El dia serà assolellat des de primera hora del dia gairebé arreu. A partir del migdia creixeran nuvolades sobre el Pirineu que desembocaran en alguns ruixats dispersos, sobretot entre la Cerdanya, el Berguedà, el Ripollès, la Garrotxa i el nord d'Osona. Localment hi pot haver alguna tempesta de caràcter moderat. Tot i no arribar-nos cap glopada d'aire càlid africà, la presència de pols sahariana a tot el Mediterrani occidental farà que el cel no sigui blau del tot.

Temperatures més frenades a la costa

A la façana litoral es notarà més la presència de les marinades, que frenaran una mica més el termòmetre, que en general quedarà poc per sobre dels 20 ºC. En canvi a l'interior es tornaran a superar els 25 ºC

Dilluns, més tronades de tarda al Pirineu

En línies generals no s'esperen grans canvis, però, després d'un matí de sol, les nuvolades de tarda es podran estendre una mica més. A partir de migdia començaran de nou al Pirineu i al llarg de la tarda podrien arribar fins al nord de la Catalunya Central. A la resta serà més difícil, tot i que hi arribaran alguns núvols. Temperatures estables sense grans calorades i valors força habituals.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut