Diumenge entrarà el vent de ponent i cauran ruixats minsos a l'extrem nord

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest diumenge l'anticicló es retirarà lleugerament cap a l'oest i deixarà entrar una pertorbació per França. A Catalunya arribarà una cua de front molt poc activa. El més destacat serà l'entrada de vent de component oest.

Núvols lenticulars a Manlleu (Carme Molist)

Avís per vent de ponent

El vent de component oest s'intensificarà a partir de mig matí i deixarà cops forts i alguns de molt forts a la meitat sud de Catalunya i a cotes altes. També entrarà tramuntana al nord de l'Empordà. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per ventades.

Vent previst per a diumenge a les 17.00 (TVC)

Pocs ruixats

Malauradament, el front que ens arriba serà molt poc actiu i només donarà alguns ruixats minsos. Durant el matí cauran cap al nord de la Vall d'Aran i l'Alt Pirineu, també al nord d'Andorra, amb cota de neu d'uns 1.500 metres. A la tarda saltaran cap al Pirineu Oriental i entorn de la serralada Transversal i l'Alt Empordà. La cota voltarà els 1.600 metres. A la resta de la meitat nord veurem passar alguns núvols alts i mitjans molt trencats, mentre que cap a la Costa Daurada veurem alguns núvols baixos matinals, que s'aniran trencant.

Temperatura en descens al litoral sud

La temperatura de primera hora serà d'1 a 3 ºC més alta que la de dissabte en general, i la màxima tornarà a disparar-se a la meitat sud del litoral i prelitoral, per efecte dels vents de ponent. En canvi, baixarà cap al Pirineu i en punts del nord-est. Els valors extrems arribaran als 26 o 27 ºC a les Terres de l'Ebre, i cap als 24 o 25 ºC per la Costa Daurada, el prelitoral i la Costa Central i per ponent. Caldrà vigilar que les ventades no desboquin alguns valors puntuals. Cap al vespre, la temperatura baixarà, i possiblement a mitja tarda de manera ràpida en punts del litoral central, on el vent passarà a ser de llevant.

I dilluns...

De matinada i fins a mig matí encara hi haurà algun ruixat al nord de la Vall d'Aran o a l'Alt Pirineu, amb cota de neu d'uns 1.400 metres. El vent de ponent perdrà força i tindrem una mica de mestral i tramuntana. Cap al vespre no es descarta algun ruixat cap al nord-est. El dia començarà amb temperatures més baixes, i les màximes també baixaran en punts de la costa disparats del dia abans. Veurem núvols poc importants en general.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut