Diumenge arriba el màxim de calor

RedaccióActualitzat

La punta de calor de la setmana arriba aquest diumenge, si bé aquest dissabte ja s'han assolit 37 ºC a Seròs, al Segrià. El 2 de juliol vam registrar la temperatura més alta de l'estiu, fins a dia d'avui, amb 37,9 ºC Vinebre, a la Ribera d'Ebre. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activat l'avís per calor. No hi haurà gaires novetats en el temps.

Cel assolellat i molta calor

El sol serà el dominador absolut del cel durant moltes hores. A partir del migdia naixeran núvols d'evolució a punts de muntanya. A més a més, des del Sistema Ibèric poden venir alguns núvols, fins i tot amb alguns ruixats, cap a l'entorn dels Ports.

Màxim de calor, però breu

La temperatura tocarà sostre, amb un nou i lleuger ascens de les mínimes i les màximes. Els valors extrems quedaran a tocar dels 40 ºC. Al mapa adjunt mostrem la zona que podria ser més calorosa del país: per primer cop, el model marca 39 ºC al prelitoral de l'Empordà, que podrien ser 38-40 ºC graus (hi ha un marge d'error de càlcul, és clar).

I dilluns... canvi radical

Canvi total de temps, amb l'arribada d'una pertorbació amb el reforç d'un solc d'aire fred en altura. Amb la calor acumulada del cap de setmana, les tempestes reapareixeran amb força, especialment al Pirineu, Girona, Barcelona i a punts del prelitoral. Podrien deixar aiguats i fins i tot arribar al Vallès, Maresme i la Costa Brava. La temperatura baixarà de manera clara a molts indrets, fins a 10 o 12 graus de davallada al centre i nord de Catalunya.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut