La pluja encara continuarà durant la tarda

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte és un dia de temps complicat, amb pluja intensa i abundant. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos per precipitació i estat de la mar.

 

 

 

Per la seva banda, Protecció Civil ha activat en fase d'alerta el pla Inuncat.

 

Línia d'inestabilitat

El canvi de temps ha començat de matinada, amb l'arribada de pluja des del sud, en forma de xàfecs que han afectat punts de la costa i del prelitoral. Durant el matí la pluja ha avançat des de les Terres de l'Ebre cap a la Calunya Central. Per altra banda, també han entrat ruixats des  del mar cap a la Costa Brava. Podeu seguir l'evolució de l'episodi en aquest enllaç: 

 

Durant la tarda, la pluja encara continuarà deixant registres més abundants al quadrant nord-est, mentre que els xàfecs seran molt més irregulars a la resta. De tota manera, tot i ser més dispersos, poden ser igualment forts. Serà cap al vespre quan la pluja anirà de baixa, malgrat que encara podrem tenir alguns ruixats residuals avançant des del centre del país cap al Pirineu central..


Temperatura diürna a la baixa


La mínima ha pujat d'1 a 5ºC en general, mentre que la màxima baixarà. No serà una davallada molt forta, tret d'alguns punts del nord on la pluja es mantindrà durant més hores. Les altes arribaran als 26-27 ºC.  


I diumenge...


Segon capítol del canvi de temps, amb l'arribada d'un front per l'oest que deixarà les primeres precipitacions pel nord-oest. La pluja es reactivarà a les comarques del terç nord i al prelitoral.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut