Dissabte, ambient de tardor amb sol, ruixats i neu

Últim cap de setmana de setembre amb ingredients de tardor

Néstor GómezActualitzat

Som dins els dies d'ambient de tardor. Sense fer cap fred intens, fora d'alta muntanya, la nova situació del temps ha esvaït del tot l'ambient càlid de la primera meitat de la setmana. La família de borrasques que hi ha a Centreeuropa permetrà que el vent arribi de nord, amb aire fred, sobre Catalunya. A més, a darrera hora del dia una nova pertorbació travessarà el Pirineu i reactivarà la inestabilitat i les nevades.

Albada ventosa a Alcanar (Jordi Vilajoan)

Sol, vent i neu

El vent més fort del dia s'espera de matinada a les Terres de l'Ebre i a les muntanyes de Prades i fins a mig matí a les cotes mitjanes i altes del Pirineu. Uns cops de vent que superaran amb facilitat els 90 km/h. Meteocat té activat l'avís de vent a nivell taronja en aquestes zones. Un vent que minvarà durant el dia, però que no desapareixerà.

 

Matí de sol a gairebé tot el país, amb algun núvol lenticular, format pel vent, sobre les muntanyes de Prades i el massís del Port. Durant el matí, el cel estarà variable sobre el Prepirineu i cobert i amb precipitacions al vessant nord del Pirineu, sobretot a la Vall d'Aran. També arribarà més debilitada al nord del Pallars Sobirà i al nord de l'Alta Ribagorça. La neu arrencarà als 1.300 metres i pujarà cap als 2.000 a partir del migdia. La nevada s'intensificarà al Pirineu durant la nit de dissabte a diumenge davant l'arribada d'un nou sistema. Fora del Pirineu, la tarda serà assolellada i només quedarà variable a les comarques de Girona i de l'interior de les de Barcelona.

Màximes en lenta recuperació

L'ambient serà de tardor avançada al Pirineu amb unes màximes que no superaran enlloc els 15 ºC i, en el cas de la Vall d'Aran, rondaran els 10 ºC. Les temperatures més altes del dia es mouran entre els 22 i els 24 ºC en punts de la meitat sud del país.

I diumenge...

Matí de sol, tarda amb núvols i nova baixada de les temperatures. Durant la recta final de setembre, les temperatures pujaran fins a les xifres normals de finals de mes.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut