Petit gir cap al temps insegur amb retrocés de les temperatures

Néstor GómezActualitzat

Del gris al blau. Així tindrem el color del cel amb el pas del sistema frontal i després de creuar tot el país. Aquest sistema frontal passarà amb més pena que glòria a l'espera del front més actiu de dijous i que tombarà les temperatures. S'acosta el fred de debò.

Dels plugims al sol

Despertarà el dia amb el cel cobert arreu del país. Els plugims i les pluges febles es concentraran a la meitat sud del país, és a dir, a les Terres de l'Ebre, al Camp de Tarragona i al sud del pla de Lleida. Unes pluges que hauran desaparegut del tot cap al migdia, mar endins. En el seu camí cap al mar també pot deixar algun ruixat feble al Vallès o al Maresme. A partir del migdia el sol guanyarà terreny de ponent a llevant, i les darreres hores de llum seran amb sol i alguns núvols. Cap a l'Aran potser caurà alguna feble precipitació, majoritàriament minsa. Serà en forma de neu per sobre dels 1.300 metres.

Temperatures una mica més curtes

Dimarts es van assolir les temperatures més altes de la setmana, amb uns valors que van estar a punt de tocar els 20 ºC. Dimecres, el descens de les temperatures serà suau i les màximes més altes del dia rondaran els 18 ºC. Les glaçades matinals i l'ambient més gèlid només se situarà a zones d'alta muntanya. Des del 4 de novembre, l'estació de Boí a 2.500 metres no ha superat els 0 ºC, i trigarà força dies més a tocar aquesta xifra.

I els pròxims dies...

Els mapes confirmen i reafirmen l'arribada de la gran glopada d'aire fred per a la segona meitat de setmana que intensificarà l'ambient hivernal. dijous ens creuarà un nou sistema frontal, més actiu, que durà més fred i neu a cotes més baixes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut