Temps assolellat, gebrades i temperatures esbojarrades

Ambient fred arreu, amb més sensació de fred pel vent

Si durant les últimes setmanes, des de Nadal i fins diumenge, ens va acompanyar un gran embossament d'aire fred amb una família de borrasques que gravitaven a l'entorn de l'oest d'Europa, ara li pren el relleu l'anticicló de les Açores. Estarà ancorat entre Madeira i el centre peninsular i ens durà dies estables i molt freds.

Paisatge pla del riu Ebre a Tortosa amb neu als Ports (Alejandro Morales)

Sol o gebre

Els dos ingredients bàsics de l'estabilitat seran les boires, que seran gebradores per efecte d'unes temperatures tan baixes, i fora d'aquest àmbit, el sol. Les boires gebradores seran extenses a tota la meitat nord del pla de Lleida, podríem dir des l'AP-2 cap al nord fins a Camarasa i Oliana. A més, seran persistents al nord del pla de Lleida. Fora d'aquesta zona, el temps serà assolellat amb algunes teranyines de núvols alts i prims que es mantindran durant la tarda.

Temperatures esbojarrades

Tant de matinada com a la tarda, les temperatures seran molt baixes. Caldrà abrigar-se d'allò més. Abric, bufandes i guants són del tot imprescindibles, fins i tot, a prop de la costa. Ara bé, avui tenim la novetat del vent, ha remenat l'atmosfera i ha provocats unes temperatures totalment esbojarrades. A pocs quilòmetres de separació, en zones encalmades el fred ha estat ben viu i en zones ventilades ha pujat força. Tornaran a caure les temperatures per sota dels -4 ºC a bona part de la meitat oest del país, tret del litoral. Aquest és l'avís actiu per fred de Meteocat.

 

Les màximes més altes del país arribaran als 12 o 14 ºC a punts de la costa i del prelitoral.

I els pròxims dies...

Poques coses canvien de cara al dijous, es mantindrà el fred ben viu i, fins i tot, al migdia no pujaran tant les temperatures. El temps serà assolellat amb boires gebradores persistents.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut