Dia d'aiguats amb pluges generals i generoses

Néstor GómezActualitzat

Ja tenim aquí la situació de pluges que des de dimecres passat anunciaven els mapes. Una gran pertorbació, alimentada amb aire fred en alçada, provocarà en les properes hores una llevantada de primera categoria a tot el país. Ja no és una qüestió de paraigua o botes d'aigua, és una situació en la qual hem de tenir en compte tots els aspectes a casa per estar hores i hores sota pluja continuada i intensa, per exemple, tenir els desguassos del pati o terrasses ben nets. Penseu que torrents, rieres i rius multiplicaran el seu cabal, que no us agafi desprevinguts. Meteocat té activat els avisos per pluja, vent i mar.

Pluges intenses i continuades

S'espera un dia totalment gris arreu del país. Un dia de tardor que anirà acompanyat de pluges arreu. Fins a primera hora del matí, les pluges avançaran des del prelitoral cap a la resta del país. Durant el matí i fins passat el migdia seran les hores on la pluja serà general tot el país. Seran intenses a comarques de Barcelona, Catalunya Central i comarques de Girona. Cap a les 14 hores, s'esperem acumulacions superiors als 100 l/m² a l'àrea metropolitana de Barcelona, alguns punts d'Osona, interior de l'Alt Empordà i Garrotxa.

A la tarda, les pluges es concentraran a les comarques del Pirineu, de les de Girona, sud del pla de Lleida i comarques de Tarragona. A la resta, les pluges continuades del matí quedaran en ruixats durant la tarda.

Temperatures estancades

Després d'un dilluns majoritàriament gris, el comportament similar de l'estat del cel de dimarts farà que les temperatures no variïn. El cel cobert de la nit farà que les temperatures matinals siguin suaus o fresques, però no pas fredes. Igualment, les màximes es quedaran curtes, amb prou feines superaran lleugerament els 20 ºC.

I dimecres...

Persisteix i segueix el temporal. Durant aquesta jornada el temporal es concentrarà a la meitat nord del país, amb tendència a retirar-se cap a la Catalunya Nord. Per les Terres de l'Ebre s'obriran grans clarianes. Dijous recuperarem més la tranquil·litat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut