Tarda assolellada i amb un punt més de calor

Nou repunt de la calor a les comarques d'interior que portarà els termòmetres a prop dels 40º C. El cel continuarà assolellat, però demà arribaran canvis

Alberto AlcántaraActualitzat

El vent del sud continuarà arrossegant una massa d'aire càlid africà. Dimarts arriba gairebé la isoterma de 25ºC al nivell de 850 hPa, uns 1.500 metres d'alçada. Aquesta situació implica valors molt alts a la superfície. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per altes temperatures tant per dimarts com per dimecres.

Cel assolellat

Esperem una tarda dominada completament pel sol. L'aire càlid impedirà el desenvolupament de nuvolades a destacar, tret d'alguna cap al Pirineu. Només el vent superficial, de component sud o sud-est,ha acumulat algun interval de núvols baixos a primera hora a la costa Daurada.

Primer pic de calor

Assolirem el primer pic de calor d'aquest episodi de curta durada, al límit del considerat onada de calor. Les temperatures mínimes han pujat una mica cap al terç nord, però encara ens han donat una treva cap al centre i sud de Catalunya, amb petites baixades. 

L' ascens de les màximes serà més evident a totes les comarques d'interior, tant a ponent com a la Catalunya Central i l'interior del nord-est, i també al Pirineu. Els extrems quedaran sobre els 38 o 39º C.

I dimecres...

Canvi de temps i punt culminant de la calorada a gran part del país, amb un nou ascens general de les temperatures mínimes i de les màximes en alguns indrets. Els ruixats de tarda arribaran al rescat per l'oest.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut