Sant Pere amb calor i alguns ruixats de tarda

Recta final de juny amb temperatures ben càlides arreu del país

Alberto Alcántara / Néstor GómezActualitzat

Els últims dies de juny ens portaran un temps poc mogut i unes temperatures per sobre dels valors habituals. Avui hi haurà espai per a algunes tempestes de tarda.

Sortida del sol a Benissanet (Marta Torra)

Sol i nuvolades

El patró del temps serà molt similar al del cap de setmana, de cel serè en conjunt. Només al Pirineu hi haurà durant el matí restes de núvols de la matinada, i alguns núvols baixos dispersos puntualment pel litoral, més probables per la Costa Daurada.

A partir del migdia, el cel es veurà més variable pel creixement de nuvolades d'evolució a les muntanyes d'arreu del territori. En el cas del Pirineu i les comarques d'interior del nord-est, es desenvoluparan alguns ruixats dispersos entre Port del Comte, la Garrotxa i el nord d'Osona. Seran puntualment moderats i deixaran poca aigua. A la resta, continuarà el sol.

Calor moderada

La temperatura canviarà ben poc. Poden registrar-se petites pujades o baixades, molt poc notables. En general, ens mourem entre els 28 ºC i els 32 ºC, però tindrem valors més disparats, sobre els 34-36 ºC, cap a ponent o el nord de les Terres de l'Ebre.

I dimarts...

Temps semblant, amb calor i xafogor, sol i nuvolades de tarda. Està previst que s'acosti una mica més d'aire fred per les capes altes. D'això dependrà si les tempestes de tarda seran puntuals al Pirineu o es generalitzaran una mica més a l'extrem nord.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut