Nova setmana amb ruixats i menys fred

Persisteixen les temperatures baixes, per sota dels valors normals aquestes dates. El fred es deixarà notar al matí i a partir del vespre. El paraigua, un dia més, a la vora

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Encetem la setmana amb un canvi de temps. Una línia d'inestabilitat i un front portaran una mica de moviment, en forma de més núvols i alguns ruixats.

Núvols abundants

El dia comença ennuvolat, amb abundància de núvols alts i mitjans. Fins i tot ha plogut a Barcelona i Esplugues de Llobregat, entre 4 i 7 l/m². A primera hora del dia arribaran noves precipitacions a la Vall d'Aran i Pirineu occidental, amb neu per sobre dels 2.400 metres. Cap a la costa i comarques de Girona poden caure alguns precipitacions febles.

A la tarda, s'obriran algunes clarianes per l'oest, però creixeran nous ruixats cap al Pirineu, Prepirineu, Catalunya central i al quadrant nord-est. Localment, aniran acompanyats de tempesta. El dia s'acabarà amb núvols a les comarques de Barcelona i nord de Tarragona, amb possibles ruixats al litoral i al prelitoral. A banda, també pot plovisquejar o nevar al vessant nord del Pirineu. La cota de neu anirà baixant cap als 2.000 metres.

Menys fred matinal

El cel tapat de la matinada afavorirà l'ascens de les temperatures de primera hora, sobretot a les comarques de ponent. La màxima serà similar a la de diumenge, tot i que baixarà al vessant nord del Pirineu i a les comarques del nord-est. Hi haurà molts valors entre els 20 i els 25 ºC.

I dimarts...

Entraran el mestral i la tramuntana als dos extrems del país. Farà força sol, però també tindrem núvols a la costa central i algun ruixat al nord-est. En tot cas, serien minsos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut