Més calor i ruixats intensos a la tarda

Tornen els ruixats, les tempestes i, fins i tot, la pedra

Néstor GómezActualitzat

El temps fa un petit tomb, però no pas arreu del país. L'atmosfera s'inestabilitza una mica amb la proximitat d'una bosseta d'aire fred que ajudarà a fer créixer els núvols del migdia al Pirineu.

Cumulonimbus calvus vist des de Lleida (Adrián Cayado)

Sol i ruixats

Matí de cel variable a la meitat sud del país, mentre que el sol lluirà amb més intensitat a les comarques de Girona, sobretot a la Costa Brava. Serà a partir del migdia, com és habitual en les jornades estivals, quan creixeran nuvolades sobre totes les muntanyes del país. La mica d'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera donarà una empenta als núvols que cada tarda creixen sobre el Pirineu fins a desenvolupar-se del tot, convertits en cumulonimbus. S'esperen ruixats i tempestes a qualsevol comarca del Pirineu, més concentrats a muntanya que a les valls. També podrà caure algun ruixat cap al massís del Port i al nord del Solsonès.

Calor a dojo

Les temperatures tiraran amunt. La calor serà molt intensa a totes les comarques de l'interior, on les màximes es mouran entre els 34 i els 36 ºC. La xafogor es deixarà sentir a tot el litoral.

I els propers dies...

Arriben dies amb un clar domini del sol al matí i unes tardes amb ruixats i tempestes, concentrats al Pirineu. La calor afluixarà a partir de divendres.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut