Arrenca el canvi de temps que ens durà cap a un ambient de tardor

Tingueu una mica de paciència: dijous arriba el canvi que obrirà les portes de la tardor de cara a divendres

Néstor GómezActualitzat

Ja tenim aquí el sistema frontal que comportarà l'abandó total de les temperatures càlides de finals d'estiu, amb màximes de 30 ºC durant els últims dies, i avançarem cap a un ambient de tardor que notarem clarament divendres i dissabte. Penseu que l'atmosfera es refredarà dels 14 ºC a 850 hPa de dijous al migdia als 5 ºC a darrera hora de divendres.

Cel variable amb olor de tardor a la Bisbal d'Empordà (Dolors Agustí)

Dia de transició

El matí serà assolellat, similar als últims dies, cosa que podria fer que ens qüestionéssim el canvi de temps. Però tingueu paciència. Durant les hores centrals del dia ens passarà amb molta rapidesa el sistema frontal. Travessarà el país entre el migdia, entrant per ponent, fins a mitja tarda, que marxarà per la Costa Brava. A mesura que es desplaci cap a l'est deixarà ruixats febles al Pirineu i moderats al Vallès, al Maresme, al Barcelonès, al Baix Llobregat i al Penedès. També se n'esperen de moderats a les Terres de l'Ebre. Després del pas del front, s'obriran grans clarianes.

El fred, cap al tard

La glopada d'aire fred arribarà a partir de la tarda i es deixarà sentir al nord de les comarques de Lleida, sobretot en zones d'elevada altitud. A gran part del país les temperatures mínimes s'aconseguiran a última hora del dia i no pas a l'albada, com sol ser normal. Al migdia, la calor dels darrers dies no es repetirà: les màximes baixaran lleugerament amb uns valors que es quedaran clarament per sota dels 28 ºC.

I la recta final de setmana...

Arriben dies amb ambient de tardor pel que fa a les temperatures. Divendres serà un dia de ventades arreu i amb nevades al Pirineu, sobretot al vessant nord. Dissabte tocaran fons les temperatures amb vent intens a alta muntanya i temps assolellat.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut