Dia Meteorològic Mundial 2024: "A l'avantguarda de l'acció pel clima"

L'Organització Meteorològica Mundial (OMM) commemora cada 23 de març el Dia Mundial de la Meteorologia. Enguany, el lema és "A l'avantguarda de l'acció pel clima".

 

 

En el seu comunicat oficial, l'OMM recorda que el canvi climàtic és una amenaça real i innegable per a tota la nostra civilització, i que cal actuar de manera immediata, adoptant mesures urgents. Els rècords globals del passat 2023 són un recordatori en aquest sentit.
 

De la mateixa manera, es recorda que les mesures relacionades amb el clima i amb el desenvolupament sostenible, basades en la ciència, contribueixen a reduir la gana i la pobresa. millorar la salut i el benestar; garantir aigua neta i energia assequible i no contaminant. Cal protegir la vida submarina i la vida dels ecosistemes terrestres, i esdevenir més resilients al canvi climàtic.

Nens i nenes del temps

Coincidint amb aquesta data, es presenta la campanya "Nens i nenes del temps", per alertar dels efectes de la crisi climàtica el 2050. Es veurà en prop de 80 països per conscienciar de la gravetat de la situació, després que el 2023 fos l'any més càlid mai registrat.

L'acte institucional a Catalunya

L'acte institucional del Dia Mundial de la Meteorologia a Catalunya està, un any més, marcat per la sequera. El Departament d'Acció Climàtica organitza una jornada de portes obertes en una vintena d'instal·lacions relacionades amb la gestió de l'aigua, aprofitant també la celebració, aquest 21 de març, del Dia Mundial de l'Aigua.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut