Cops de vent de 160 km/h al Pirineu i grans onades a la costa, els efectes de Barbara

Néstor GómezActualitzat

Des de fa uns dies la pertorbació Barbara és a l'oest de la península Ibèrica i entre ahir i avui les ventades s'han disparat al Pirineu.

Aquesta matinada els cops de vent ha arribat als 167 km/h al Cap de Vaquèira, a 2.470 metres, i al lac Redon, ubicada a 2.250 metres, totes dues a la Vall d'Aran, unes ventades que s'han estès per tot el Pirineu. En el cas del lac Redon, no hi bufava tan fort des dels 176,4 km/h del 27/02/2010, durant el pas de la borrasca #Xynthia, segons dades Meteocat. A l'extrem més oriental, a l'estació d'Ulldeter, al Ripollès, les ratxes de vent han arribat als 115 km/h.

 

Meteocat ja havia alertat d'aquest fort vent a les cotes altes del Pirineu amb avís vermell a la Vall d'Aran. De fet, el vent ha arribat al fons de la vall amb registres de 93 km/h a Vielha i 74 km/h a Bossòst.

Ara bé, el cop de vent més gran que s'ha registrat al Pirineu ha estat de 216 km/h, a Iraty, al País Basc francès, i a alta muntanya, de 194 km/h al Pic du Midi.

Mala mar a la meitat nord de la costa

Durant les darreres hores la situació marítima s'ha alterat molt. Cap a les 10.00 les onades superaven els 5 metres al cap de Begur i a Barcelona s'acostaven als 4 metres. La mala mar tendirà a disminuir de cara a la tarda.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut