Arriba un front amb més vent que pluja

Les baixes pressions de l'Atlàntic continuaran generant línies de núvols que arribaran a casa nostra, però amb poca capacitat per fer ruixats significatius i generalitzats

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Avui arriba un front, però amb domini dels vents de ponent reforçats i eixuts. La línia de núvols passarà ràpid i deixarà pluges al Pirineu.

Dia ventós i amb pluges irregulars

Els núvols augmentaran ja de matinada. Durant el matí quedaran repartits per tot el país. Les precipitacions començaran per les comarques del nord de Lleida, amb una cota de neu que voltarà els 2.000 metres.

Amb el pas de les hores, el risc de pluja s'estendrà a la resta del territori, però un cop més els registres seran minsos en general. Només al Pirineu i prepirineu de Lleida s'acumularan quantitats més abundants. La cota de neu baixarà als 1.600 metres. Un cop passi el front, el vent girarà a nord-oest i les precipitacions quedaran concentrades al vessant nord del Pirineu, on la cota baixarà als 900 metres.

El vent bufarà de component oest i anirà augmentant durant la tarda a tot el país tret del Pirineu i comarques de Girona. Bufarà moderat amb cops forts, puntualment molt forts a cotes elevades. A partir del vespre, entrarà tramuntana moderada amb cops forts al nord de l'Empordà.

Poc fred

Les temperatures mínimes tornaran a repuntar de manera clara en general, mentre que les màximes seran més baixes al Pirineu i prepirineu. A la resta, els vents reescalfats compensaran l'efecte pantalla dels núvols.

I els pròxims dies...

Mantindrem la dinàmica de vent de ponent, de dies de treva i de pas de fronts o cues frontals poc actives en general. La pròxima pot arribar dijous.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut