Almenys 7 morts i desenes de desapareguts als Andes de l'Equador per una gran esllavissada de terra

Redacció meteoActualitzat

Les intenses pluges registrades al sud de l'Equador han provocat una gran esllavissada al poble d'Alausi, a la província de Chimborazo, han engolit una desena de cases i han deixat un balanç provisional de 7 persones mortes, 67 de desaparegudes i més de 500 persones afectades. El govern ha ordenat l'evacuació d'unes 600 llars davant el perill de noves esllavissades.

 

L'esllavissada es va produir diumenge a la nit quan gran part de la població ja era a les seves cases. Desenes de rescatadors i persones de la zona van treballar durant tota la nit per netejar la runa només amb la llum d'unes torxes per salvar les persones atrapades. L'arribada de la maquinària pesada ha ajudat força a retirar runa mentre els equips de rescat i les famílies dels desapareguts continuen buscant supervivents entre les runes.

 

Des de principis d'any, les intenses pluges que han caigut a l'Equador han provocat la mort de 22 persones, s'han destruït més de 70 habitatges i danyat més de 6.900, segons dades de la Secretaria Nacional de Gestió del Risc (SNGR). Unes pluges que han deixat prop de 1.000 fets perillosos al país, entre esllavissades i inundacions.

Aquestes pluges han arribat poc després del gran terratrèmol de 6,5 de fa una setmana i que va deixar sense vida quinze persones a la regió fronterera del sud-oest amb el Perú.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut