Aiguats de tardor amb registres de més de 100 mm

Alberto AlcántaraActualitzat

S'ha acabat aquest episodi de pluja. A partir d'ara només esperem precipitació significativa al vessant nord del Pirineu, però el canvi de temps ens ha portat pluja molt destacable a la costa central. A la resta del país, el resultat ha estat molt irregular. Només cal mirar el mapa amb alguns dels registres més destacats per veure aquest contrast.

Pluja registrada durant l'episodi (Meteocat / Meteoclimatic / ElTempsTV3)

Aiguats a la costa

Les comarques del Garraf i del Baix Llobregat van rebre l'embat més fort pel que fa a la quantitat de pluja, amb registres d'entre 90 i 160 mm. Els bombers van haver d'intervenir a causa de l'acumulació d'aigua a la via pública o en baixos d'habitatges.

 


També al Maresme es van viure situacions de risc pel creixement de les rieres i l'aparició de petites inundacions.


La cara oposada l'hem viscuda cap a ponent, les Terres de l'Ebre i gairebé tot el Camp de Tarragona, on la pertorbació no ha deixat ni una gota. Fora de la costa, un altre episodi destacat va ser la calamarsada al coll de Comiols.


Ambient de tardor

Un altre efecte del canvi de temps ha sigut la baixada de la temperatura, que s'ha notat força a primera hora d'aquest diumenge. Ens hem llevat amb valors entre 2 i 10 ºC més baixos en general.

Aquest és el mapa de temperatura mínima registrada avui:

Temperatura mínima del diumenge 11/10/2020 (Meteocat / Meteoclimatic / ElTempsTV3)

Precaució amb el vent

El vent serà un dels protagonistes del dia. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per ventades. Bufaran la tramuntana i el mestral a l'Empordà i el terç sud, i també el vent de nord al Pirineu. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut