32 morts i més de 5 milions d'afectats pel tifó Lekima a la Xina

Alberto AlcántaraActualitzat

El tifó Lekima avança per la costa oriental de la Xina, on ha deixat 32 morts, una vintena de desapareguts, més d'un milió d'evacuats i més de 5 milions de persones afectades, segons les dades del govern. El matí de diumenge, el Lekima s'havia degradat a tempesta tropical, amb vents sostinguts de més de 80 km/h i cops de 100 km/h.

El sistema tropical es mou de sud a nord, a una velocitat d'uns 27 km/h. El pronòstic indica que tocarà terra per segona vegada a prop de Qingdao, després de passar per damunt del mar Groc. Aquest és el pronòstic de Tropical Storm Risk:


El tifó ha provocat inundacions i ha destruït infraestructures, a banda d'afectar el trànsit aeri, ferroviari i marítim a tota la zona costanera per on ha passat. En el seu camí ha deixat pluges intenses a les províncies de Fujian, Zhejiang, Anhui i Jiangsu i ha afectat ciutats importants, com ara Xangai.

Un altre tifó al Japó

D'altra banda, la tempesta tropical Krosa evolucionarà en direcció al Japó, on podria arribar reforçat, havent recuperat la categoria de tifó durant el camí. Aquesta és la tendència prevista:

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut