Una regidora de Valents penja un vídeo d'una baralla per criticar Barcelona però els fets van passar a l'Hospitalet
Una regidora de Valents penja un vídeo d'una baralla per criticar Barcelona però els fets van passar a l'Hospitalet
Fets o fakes

El vídeo d'una baralla compartit per una regidora de Valents no és d'ara ni a Barcelona

La inseguretat és un dels temes que l'oposició explota per atacar el govern municipal però en aquest cas ho fa amb una atribució falsa

Enllaç a altres textos de l'autor

Núria Peraire

Periodista de Catalunya Ràdio a la demarcació de Girona

@NuriaPeraire
Actualitzat

La pròxima primavera hi haurà eleccions municipals a Catalunya i la inseguretat és un dels problemes estrella que l'oposició de la majoria de grans ciutats retreu sovint als governs municipals de torn. 

A Barcelona, la brama sobre l'increment de la inseguretat és una arma llancívola habitual contra el govern municipal, però les dades asseguren que estem a nivells de criminalitat per sota de les del 2019, tal com explicava en aquesta informació d'ElDiario.es. 

En aquest context és on se situa el tuit de la regidora de l'Ajuntament de Barcelona per Valents Eva Parera, que va entrar al consistori donant suport a Manuel Valls, en què denuncia la falta de seguretat a la ciutat i es proposa per acabar amb aquesta xacra si és elegida alcalde:

Al vídeo, que la regidora dona a entendre que ha passat a Barcelona, s'hi veu una baralla entre diferents persones, una desena, de dia en una zona semblant a un polígon. Es claven cops i es peguen amb cinturons. El vídeo dura 36 segons i comença amb la baralla en marxa.

On i quan va ser la baralla que apareix al vídeo

Malgrat el tuit de Parera i d'altres usuaris assegurant que els fets passen a Barcelona, la baralla va ser a l'Hospitalet de Llobregat

En els comentaris al tuit d'Eva Parera ja hi ha alguns tuitaires que li diuen que les imatges mostren que es tracta de la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat. De fet, un tuitaire li indica el carrer de què es tracta i l'enllaç amb Google Maps on es pot comprovar. El vídeo està localitzat a la carretera del Mig 109, una zona d'empreses semblant a un polígon.

Si comparem les imatges de Google Maps i les del vídeo es pot identificar clarament el carrer per la façana d'un dels edificis i pels cartells de color vermell que es troben a la façana d'un altre dels edificis de fons que s'hi veuen.

Una regidora de Valents penja un vídeo d'una baralla per criticar Barcelona però els fets van passar a l'Hospitalet
Una regidora de Valents penja un vídeo d'una baralla per criticar Barcelona, però els fets van passar a l'Hospitalet de Llobregat (Fets o fakes)

Què hi diu Valents

L'equip del Fets o Fakes ha preguntat a Valents com els ha arribat el vídeo. La resposta ha estat que "segurament deu haver arribat a l'equip de xarxes socials o través d'algun grup de WhatsApp". També han admès que la candidata Eva Parera no sabia que no era Barcelona en fer el tuit.

Des del Fets i Fakes ens hem posat en contacte amb l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat i ens han admès que el vídeo és a la seva ciutat però que és "antic". Diuen que la baralla que s'hi veu no ha passat en les últimes setmanes. 

ARXIVAT A:
Notícies falsesAjuntament de BarcelonaSeguretat
Anar al contingut