A Catalunya hi ha un mercat negre de DNI que busca els documents de víctimes com l'Alba: dones joves i sense antecedents
Sembla ficció

Sense identitat: quan el teu DNI cau en mans d'una xarxa criminal

El malson d'una infermera de Gavà a qui van suplantar la identitat, al nou capítol del "Sembla ficció", amb el periodista Guillem Sánchez

L'Alba va perdre el control de la seva identitat el juliol del 2022. Sortia de sopar amb unes amigues i uns lladres, d'una estrebada, li van robar la bossa de mà, amb el DNI a dins. Així va començar el malson. Els delinqüents van fer servir el carnet per suplantar-li la identitat: primer el van utilitzar per signar un contracte laboral en un supermercat pakistanès de Sant Cugat del Vallès, després, per empadronar-la en un pis del barri de la Mina i, finalment, per fer-la parella de fet amb un home marroquí a qui ni tan sols coneixia.   


El fil de les trucades telefòniques

Des que li van robar el DNI, doncs, l'Alba, oficialment, va canviar de feina, de casa i de parella, amb tots els conflictes que suposa de cara a l'administració i que resseguim estirant el fil de les seves trucades per aclarir la situació.
 


Tot i que l'Alba va denunciar els fets a la policia i també ha demanat ajuda a la Generalitat, el seu malson no ha quedat resolt i el DNI segueix en poder de la xarxa.

 

A Catalunya hi ha un mercat negre de DNI que busca els documents de víctimes com l'Alba: dones joves i sense antecedents. Aquestes organitzacions també els poden fer servir per robar estalvis del banc o per obrir comptes al nom de la víctima i omplir-los de diner negre, vinculant-les així amb activitats delictives com el narcotràfic.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut