"Millennium: Els homes que no estimaven les dones" (* * * *)

He de reconèixer que tenia els meus dubtes sobre el resultat d'aquest remake nord-americà de la primera part de la famosa trilogia de Stieg Larsson. D'entrada,

Actualitzat
He de reconèixer que tenia els meus dubtes sobre el resultat d'aquest remake nord-americà de la primera part de la famosa trilogia de Stieg Larsson. D'entrada, em fa molta ràbia l'actitud colonitzadora de la indústria de Hollywood, fent-se seves històries que s'han creat a Europa o a qualsevol altre continent. Però darrere aquest projecte hi ha David Fincher, un dels millors talents del cinema actual. Total, que l'autor de "Seven" no m'ha decebut gens ni mica, tot al contrari! Fins i tot considero que arriba a deixar en evidència la pel·lícula sueca original que versiona. Això sí, és una llàstima la incongruència idiomàtica. Tots els personatges són i viuen a Suècia però parlen anglès.



"Millennium: Els homes que no estimaven les dones" és cinema en estat pur. Quina manera de narrar més hipnòtica, quina manera d'extreure tot el suc dels recursos audiovisuals i quina manera de potenciar la personalitat icònica dels diferents protagonistes. A tot això hi hem de sumar el descobriment de Rooney Mara, que aconsegueix fer-nos dubtar dels límits entre l'actriu i el personatge, l'enigmàtica Lisbeth Salander. David Fincher porta al seu terreny, amb habilitat, la investigació d'un periodista per saber què s'amaga darrere la desaparició 40 anys enrere de la néta d'un important empresari suec. L'autor d'"El curiós cas de Benjamin Button" encara va més enllà en la descripció de la part més fosca de l'ésser humà, l'ambició i la doble moral. També dóna algunes pistes més que la pel·lícula original de la relació entre la Salander i el periodista Blomkvist. En definitiva, espero que "Millennium: Els homes que no estimaven les dones" us convenci com a mi. Encara és molt aviat però... estic convençut que serà un dels millors thrillers d'aquest 2012!

Títol original: "Millennium: The Girl with the Dragon Tattoo" (EUA, 158')
Estrena a Catalunya: 13 de gener del 2012
Anar al contingut