Laura Rosel: "Que els responsables de portar-nos a la sortida d'aquesta crisi donin símptomes d'estar superats és greu"
ANÀLISI

Laura Rosel: "Que els responsables de portar-nos a la sortida d'aquesta crisi donin símptomes d'estar superats és greu"

Els assessors catalans situen el pic de contagis de coronavirus més enllà de Sant Jordi

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

El govern de la Generalitat, assessorat per metges i investigadors, posa per primer cop el mes de juny a l'horitzó. La crisi del coronavirus, doncs, que va començar amb experts que en rebaixaven l'alarma comparant-la a la baixa amb la grip estacional, i que ara té la població tancada a casa i angoixada, es podria allargar durant més de tres mesos: març, abril, maig i juny.

Els assessors catalans situen el pic de contagis més enllà de Sant Jordi. D'aquí un mes! Aquest és l'escenari amb què treballa el govern de Catalunya.

Ben diferent de l'escenari en què es mou l'executiu espanyol. Segons La Moncloa, el pic de la pandèmia és a tocar. El màxim de contagis de coronavirus, per tant, arribaria en qüestió de dies. La famosa corba, de què tant parlen els experts en epidèmies aquests dies, es començaria aviat a aplanar. Un panorama certament més optimista que el català.

Que la situació supera tothom és comprensible. Que els responsables de portar-nos a tots a la sortida d'aquesta crisi donin símptomes tan evidents d'estar superats i, el que és pitjor, desorientats, és greu. Si dos governs directament implicats en la gestió d'aquesta crisi treballen amb escenaris tan distants, quan els elements que incideixen en aquests escenaris són vides humanes, vol dir que un dels dos -o potser tots dos- van ben perduts. El marge d'error és exagerat i perillós.

Anar al contingut