Un compte de TikTok ha difós el que semblava un vídeo de Bryan Cranston ballant l'últim hit de la cantant catalana Rosalía però és un muntatge …
El vídeo viral de Bryan Cranston ballant "Despechá" és un deepfake

El deepfake de Bryan Cranston ballant "Despechá" de Rosalía es fa viral

Un compte de TikTok ha difós el que semblava un vídeo de l'actor ballant l'últim hit de la cantant catalana però és un muntatge amb la cara de quan l'actor feia "Breaking bad"

Enllaç a altres textos de l'autor Carlos Baraibar, subeditor del "Catalunya migdia" i responsable de "Fets o fakes"

Carlos Baraibar

Subdirector de "La tarda de Catalunya Ràdio" i responsable de "Fets o fakes"

@carlosbaraibar
Actualitzat

Cada dia que passa és més fàcil que ens empassem vídeos en els quals els protagonistes no són els que sembla que són. Els deepfakes s'estan popularitzant i cada vegada és més senzill posar la cara d'una persona sobre la d'una altra i fer veure que ha estat en situacions en què no ha estat.

La facilitat per crear aquests deepfakes creix de manera exponencial gràcies a l'augment imparable de la capacitat de processament de dades.

L'últim deepfake que ha circulat és un vídeo en què l'actor Bryan Cranston, protagonista de "Breaking bad" entre d'altres, sembla que canti i balli l'última cançó de la Rosalía, "Despechá".

@mr__heisenberg -Don't call me if you're in trouble!!#Rosalia #despechada ♬ sonido original - Mr__Heisenberg

Però, com dèiem, es tracta d'un deepfake generat per l'usuari de TikTok mr__heisenberg, que es dedica a fer vídeos superposant-se la cara de l'actor caracteritzat com a Walter White (protagonista de "Breaking bad").

Molts mitjans han replicat el vídeo

Al compte de l'usuari mr__heisenberg s'hi poden veure onze vídeos més amb la cara de Cranston superposada en diverses situacions, cosa que deixa clar que és un compte paròdic.

Tot i això, diversos mitjans, sobretot mexicans, s'han fet ressò de la notícia i el vídeo ha circulat per les xarxes socials posant en valor la capacitat de Rosalía de fer ballar celebritats com Cranston.

Sigui com sigui, Brian Cranston no ha ballat "Despechá" en públic i ara mateix té un aspecte diferent del que apareix en el vídeo, com es pot veure en aquest altre vídeo gravat fa pocs dies.

Com funcionen els deepfakes

Gràcies a les hores de metratge amb la cara de Cranston al llarg de les sis temporades de "Breaking bad" i a la tecnologia de reconeixement facial, és possible capturar el seu rostre en pràcticament qualsevol posició. El següent pas és superposar aquestes imatges a un rostre qualsevol i generar un motor que les adapti als moviments facials.

Aquesta tècnica és la que també fa servir el compte de TikTok @deeptomcruise https://www.tiktok.com@deeptomcruise on apareix el que sembla que és l'actor nord-americà en situacions d'allò més diverses. Com diu el seu propi nom, però, és un compte fals i no de l'actor.

ARXIVAT A:
RosalíaSèries
Anar al contingut