William Christie
William Christie
Dilluns 27 de maig, ales 20.00

El conjunt Les Arts Florissants dirigit per William Christie des del Festival Primavera de Praga

Dilluns, 27 de maig, a les 20.00, Catalunya Música transmetrà en directe des de la sala Dvorák del Rudolfinum de Praga, el concert del violoncel·lista francès Cyril Poulet i el conjunt Les Arts Florissants dirigits pel seu fundador, William Christie, que forma part de la programació de la 74a edició del Festival Primavera de Praga. Interpretaran les simfonies núm. 82 "L'os", la núm. 83 "La gallina" i el Concert per a violoncel i orquestra en Re, núm. 2, op. 101, de Franz Joseph Haydn i la Simfonia en Si b, de Leopold Mozart. Els comentaris de la transmissió d'aquest concert els farà Maria Montes

El conjunt Les Arts Florissants ben aviat celebrarà el 40è aniversari de la seva fundació. Va ser el visionari clavecinista, director i musicòleg nord-americà, nacionalitzat francès, William Christie, que amb el seu esperit d'exploració incansable va fundar el prestigiós conjunt vocal i instrumental francès, que ha contribuït de manera significativa a la popularitat actual de la interpretació amb criteris històrics de la música antiga. A part de ser una autoritat indiscutible de la música dels segles XVII i XVIII, Christie i Les Arts Florissants, que tenen un amplíssim ventall d'enregistraments discogràfics, han tingut un paper pioner en la recuperació de la música barroca francesa.

Aquesta serà la tercera vegada que William Christie i Les Arts Florissants actuen en el marc del Festival Primavera de Praga. Ja ho van fer el 1995 i el 2014. Per a aquest concert, i seguint la temàtica francesa que impregna la programació de l'edició d'enguany del festival, interpretaran dues de les sis simfonies parisenques de Franz Joseph Haydn, conegudes amb el sobrenom de "L'os", pel vigorós final que evoca l'ambient de les actuacions de músics que tocaven al carrer mentre un os ballava al so d'aquella música; i "La gallina", l'excèntrica partitura en la qual Haydn fa aparèixer en un tema secundari el còmic escataineig de la gallina en la veu de l'oboè. A més, el jove violoncel·lista francès Cyril Poulet interpretarà el Concert per a violoncel núm. 2 del compositor d'Esterházy, una obra de gran bellesa melòdica. A petició del festival, per acabar el concert, el mestre William Christie ha incorporat al programa una simfonia de Leopold Mozart amb motiu del 300 aniversari del seu naixement.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Anar al contingut