©Catherine Piuchart
©Catherine Piuchart
Diumenge 31 de març, a les 11.00

Concert matinal de l'OBC des de L'Auditori

El diumenge 31 de març, a les 11.00, Catalunya Música transmetrà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, el concert del violoncel·lista Gautier Capuçon, els alumnes de l'Escola Pepa Colomer del Prat de Llobregat i l'OBC, dirigida per Kazushi Ono, que interpretaran obres de Mariona Vila, Johannes Brahms, Robert Schumann i Igor Stravinsky. Aquest concert forma part de la temporada 2018-2019 de l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) i del programa d'integració social "Et toca a tu". Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

"Et toca a tu" és una iniciativa organitzada per L'Auditori de Barcelona, Apropa Cultura, l'OBC i el suport de L'Auditori Educa. Consisteix en la creació d'un concert participatiu programat dins la temporada oficial de l'OBC juntament amb entitats socials que treballen amb la música com a eina d'integració social. Aquest any els protagonistes del programa "Et toca a tu" són els alumnes de l'Escola Pepa Colomer del Prat de Llobregat, que compartiran escenari amb els músics de l'OBC i oferiran tres concerts a L'Auditori de Barcelona els dies 29, 30 i 31 de març, on estrenaran l'obra "El gall de foc". És una composició per a cor, grup instrumental infantil i orquestra simfònica que la compositora Mariona Vila ha escrit expressament per als alumnes de l'Escola Pepa Colomer. Inspirada en la reconeguda obra d'Igor Stravinsky "L'ocell de foc", els alumnes de l'escola han col·laborat en la composició de la peça juntament amb la compositora en un procés creatiu que culminarà amb els tres concerts participatius a L'Auditori de Barcelona on els alumnes compartiran escenari amb els músics de l'OBC sota la batuta del mestre Kazushi Ono. L'alumnat de 4t de l'escola participarà en la part instrumental amb violins, contrabaixos i ukeleles, mentre que l'alumnat de 3r serà el cor que interpretarà la part vocal i la percussió corporal, juntament amb un grup voluntari de Cicle Superior del centre.  Després de l'estrena d'aquesta obra de Mariona Vila, l'OBC també interpretarà la Simfonia n. 3 op. 90 de Johannes Brahms.

Des del dia de l'estrena el 2 de desembre del 1883 a Viena la Tercera simfonia va aconseguir un èxit immens i va ser coneguda i admirada ràpidament a tot Europa i fins i tot els Estats Units. Hans Richter li va donar el sobrenom d'"Heroica", segurament per l'associació del seu número amb el de la simfonia de Beethoven. A continuació, l'OBC i el prestigiós i premiat violoncel·lista francès Gautier Capuçon interpretaran el Concert per a violoncel i orquestra en la menor op. 129 de Robert Schumann, una obra que el compositor va escriure rapidíssimament l'any 1850 mentre vivia i treballava a Düsseldorf en una època de gran benestar. I per tancar el concert l'OBC interpretarà la suite de "L'ocell de foc", d'Igor Stravinsky. És una de les obres coreogràfiques més representatives del compositor rus. Stravinsky el va compondre l'any 1910 quan tenia 28 anys per encàrrec de Serge Diaghilev, que el volia per als seus Ballets Russos. L'obra té un caràcter històric, podríem dir, perquè marca l'inici de la fructífera col·laboració entre Stravinsky i l'empresari Diaghilev i també el començament dels èxits del compositor rus.

Anar al contingut