TOTS ELS ÀUDIOS

 • Cheddar al whisky: nyap o top?
  Escolta àudio

  Cheddar al whisky: nyap o top?

  Xavi Miró, periodista i propietari de la formatgeria Llet Crua de Barcelona, tasta un formatge cheddar madurat amb whisky irlandès. Què serà, aquest producte? Un nyap o bé una genialitat?

 • El cafè, la matèria primera que més diners mou al món després del petroli
  Escolta àudio

  El cafè, la matèria primera que més diners mou al món després del petroli

  D'on ve el cafè que bevem i com es conrea? Quina quantitat de cafeïna conté un espresso? I un cafè de filtre? Totes les respostes les tenen Oriol Mestre, barista de la cafeteria Bond del barri de Sant Gervasi de Barcelona, i Salvador Sans, expert cafeter i propietari de Cafès el Magnífico. També anem fins a Figueres de la mà del periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós, que ens explica la importància de la cuina de l'Alt Empordà en l'evolució de la cuina catalana; sabrem quina és la Magdalena de Proust de la pianista Clara Peya; el director de la fundació Alícia, Toni Massanés, ens parla dels cargols i d'altres productes de temporada; la periodista gastronòmica Carme Gasull s'asseu a la taula del restaurant Caníbal i tasta un snack d'algues al "Nyap o top?" de Gerard Jubany; el crític gastronòmic Philippe Regol menja al nou restaurant de l'Hotel Casa Fuster: el Panot; i la propina la posa Jordi Asturgó del programa "APM?"

 • Dalí era de Can Duran, i Pla, del Motel Empordà
  Escolta àudio

  Dalí era de Can Duran, i Pla, del Motel Empordà

  Amb el periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós anem fins a Figueres per parlar dels tres restaurants que van afavorir la modernització gastronòmica de l'Empordà: l'Hotel Duran, el Motel Empordà i El Bulli. Josep Pla solia menjar al Motel i Salvador Dalí s'allotjava a temporades a l'Hotel Duran. Aquest és l'eix argumental de l'exposició "El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli", que fins al 15 de setembre podreu veure al Museu de l'Empordà de Figueres.

 • Snack d'algues: nyap o top?
  Escolta àudio

  Snack d'algues: nyap o top?

  Carme Gasull, periodista i cofundadora de Gastronomistas, s'asseu a la taula del Restaurant Caníbal per tastar unes algues amb llavors de la marca Hacendado. Quin serà el veredicte: serà aquest un producte top o bé un nyap?

 • Viatgem per Europa a dalt d'un carretó de formatges
  Escolta àudio

  Viatgem per Europa a dalt d'un carretó de formatges

  En aquest recorregut ens acompanyaran Enric Canut, l'expert en formatges més prestigiós del país, autor d'"Els formatges a Catalunya" i productor a la formatgeria Tros de Sort, a Sort (Pallars Sobirà); i Jaume Subirós, xef i propietari del Motel Empordà de Figueres, el restaurant que el 1961 va introduir el carretó de formatges a la sala per primer cop a Catalunya. I també sabrem quina és la Magdalena de Proust de la dramaturga Marta Buchaca; descobrim què són i com es fan els vins blancs amb criança, amb la sommelier i nutricionista Clara Antúnez. La periodista gastronòmica Tana Collados torna a asseure's a la taula del Restaurant Caníbal per tastar una estranyesa al "Nyap o top?" de Gerard Jubany. Els cigrons sí que són un superaliment! En parla el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, que ens explica quins productes podem trobar de temporada. El crític gastronòmic Philippe Regol ens descobreix dos neobistrots de París i la propina la posa la cuinera Maria Nicolau.

 • Paella mixta precuinada: nyap o top?
  Escolta àudio

  Paella mixta precuinada: nyap o top?

  La periodista gastronòmica Tana Collados, amant dels productes de proximitat i de temporada, s'asseu a la taula del Restaurant Caníbal per degustar una paella mixta de Los Arroces i determinar si és un producte top o bé un nyap

 • Vins blancs amb criança: perfectes per acompanyar un estofat de carn!
  Escolta àudio

  Vins blancs amb criança: perfectes per acompanyar un estofat de carn!

  Amb la Clara Antúnez, sommelier i nutricionista, aprenem la tècnica del "battonage", una paraula adoptada del francès -"batton"- que vol dir 'bastó', i que consisteix a remenar el vi un cop ha acabat la fermentació. La criança no és exclusiva dels vins negres!

 • Bones maneres a taula: com ens hem de comunicar amb els cambrers?
  Escolta àudio

  Bones maneres a taula: com ens hem de comunicar amb els cambrers?

  Quines són les queixes més habituals dels clients? I quines són les coses que més molesten els cambrers? Asseguts a taula us donem les claus per comunicar-vos com cal amb el personal de sala dels restaurants, amb Josep Armenteros, xef i propietari del restaurant El Cinco, de Barcelona, i amb Montse Guals, professora de Protocol a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Blanquerna i assessora d'imatge a l'empresa "Qué me pongo?". El crític de cinema i presentador de "La Finestra Indiscreta" Àlex Gorina, recorda la seva magdalena de Proust; el director de la fundació Alícia, Toni Massanés, ens explica on podem comprar pa de qualitat a Catalunya i també quins productes tenim de temporada; Rubén Sanchez, propietari del Super Friki Market, tasta un paquet de galetes japoneses al "Nyap o top?" de Gerard Jubany; el crític gastronòmic Philippe Regol menja als restaurants Quatre Molins i Tossal Gros, i la propina la posa Jordi Asturgó de l'"APM?".

 • Galetes japoneses "tsundere": "Nyap o top?"
  Escolta àudio

  Galetes japoneses "tsundere": "Nyap o top?"

  Rubén Sánchez, propietari del primer supermercat friqui de Barcelona, el Super Friki Market, s'asseu per primera vegada a la taula del Restaurant Caníbal per tastar unes galetes japoneses amb sorpresa. Serà aquest un producte top o bé un nyap?

 • L'oliva farcida d'anxova: la primera esferificació de la història
  Escolta àudio

  L'oliva farcida d'anxova: la primera esferificació de la història

  De què està farcida l'oliva industrial? L'hi preguntem al químic Claudi Mans; també anem fins a l'Escala (Alt Empordà) per parlar amb Francesc i Marc Moner, fill i net, respectivament, del fundador d'Anxoves El Xillu, una empresa familiar amb més de 40 anys d'història on fan olives farcides d'anxova de veritat. I li preguntem al dissenyador Martín Azúa si es tracta del millor disseny industrial de tots els temps. El dissenyador Òscar Guayabero parla del disseny dels rètols dels banys dels restaurants; el periodista Jordi Basté ens explica la seva magdalena de Proust; Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, ens porta productes de temporada; fem un tast d'olis amb Xavier Ruzafa, propietari de la botiga Oro Líquido de Barcelona; Jordi Luque, periodista gastronòmic a El Comidista, tasta unes mandonguilles veganes al "Nyap o top?"; el crític Philippe Regol va a la pizzeria Mucho, del xef Jordi Vilà (Alkimia, Al Kostat), i la propina la posa la cuinera Maria Nicolau.

 • Mandonguilles veganes: nyap o top?
  Escolta àudio

  Mandonguilles veganes: nyap o top?

  Jordi Luque, periodista gastronòmic d'El Comidista, s'asseu a la taula del Restaurant Caníbal i tasta unes mandonguilles veganes amb salsa de tomàquet. Es tracta d'un nyap o d'una genialitat?

 • Lavabos de restaurants: us confonen?
  Escolta àudio

  Lavabos de restaurants: us confonen?

  El dissenyador Òscar Guayabero analitza el disseny dels rètols dels banys públics dels restaurants i explica des de quan se separen els lavabos per sexes.

 • Llibres caníbals per cuinar, per reflexionar i per descobrir altres mons
  Escolta àudio

  Llibres caníbals per cuinar, per reflexionar i per descobrir altres mons

  Amb el nostre llibreter de capçalera, Nacho Borraz (@librosalabrasa), us descobrim títols sobre cuina i gastronomia per tots els gustos i parlem amb tres dels autors que publiquen llibre aquest Sant Jordi: Joan Roca amb "Cuina mare" (Editorial Columna); Anna Bellsolà, propietària dels forns Baluard, amb "Pan Baluard" (Roca Editorial), i Vicent Marqués, historiador, amb "Història de la cuina catalana i occitana. Les salses, els aperitius i les sopes" (Editorial Sidillà). L'escriptora Marta Pessarrodona ens explica la seva magdalena de Proust; Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, parla de productes de temporada; David Guzmán, periodista i presentador del programa "Ciutat maragda" tasta uns llibrets al "Nyap o top?"; Philippe Regol menja al restaurant Dos Pebrots del xef Albert Raurich i la propina la posa Jordi Asturgó, de l'"APM?".

 • David Guzmán es menja un llibret: nyap o top?
  Escolta àudio

  David Guzmán es menja un llibret: nyap o top?

  David Guzmán, director i presentador del programa "Ciutat Maragda" de Catalunya Ràdio (dissabtes de 23.00 a 00.00 h) tasta uns llibrets ultracongelats de La Cocinera. Quin serà el seu veredicte? Seran aquests llibrets un nyap o bé un producte top?

 • Plat combinat de dones caníbals
  Escolta àudio

  Plat combinat de dones caníbals

  Un tastet del bo i millor de les dones que s'han assegut a taula: la historiadora de la cuina Eliana Thibaut Comalada; Carmen Alcaraz del Blanco, periodista, gastrònoma i humanista; Cristina Jolonch, periodista gastronòmica, parla de la figura de Manuel Vázquez Montalbán; la filòsofa Marta Tafalla reflexiona sobre el veganisme; Tamae Imachi (Dos Palillos) ens introdueix al món del sake; la periodista gastronòmica Garme Gasull explica l'origen de les estrelles Michelin; Isabel Lugo, professora d'història de la gastronomia al CETT, treu l'entrellat a la història de la tapa; la fotògrafa Becky Lawton reflexiona sobre els canvis en la nostra manera de menjar des que existeixen les càmeres dels mòbils. També viatgem a Grècia amb el periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós; Toni Massanés parla dels espàrrecs i altres productes de temporada, i se sotmet al "Nyap o top?"; Philippe Regol visita el restaurant "Mala Hierba" i la propina la posa la cuinera Maria Nicolau.