Anar a la navegació principalAnar al contingut
Un restaurant caníbal a Berlín

El perquè del boom del pistatxo a casa, a les pastisseries i als camps

Durada: 1 h 1 min
18/02/2024
El restaurant caníbal posa el focus en el pistatxo. De sobte, hi ha tanta demanda que alguns elaboradors asseguren que tenen problemes per trobar-ne. En parlem amb Lluís Estrada, propietari de la pastisseria Canal de Barcelona. De les seves propietats nutricionals i de perquè s'ha posat de moda ens en parla Alba Coll, dietista i nutricionista de la Fundació Alícia. També descobrim com és el conreu del pistatxer, un arbre lent i complex. Ens ho explica Josep Lluís Ribera, que va ser el primer, l'any 1981, d'engegar una plantació de pistatxos a Catalunya i a Espanya. També conversem amb Josep Casas, fundador i CEO d'Europistachios, una empresa que es dedica a promoure el conreu i la gestió de finques de pistatxers. El periodista Arturo Puente disecciona l'empresa de fruits secs i olis Borges, i acabem de fer gana amb la recomanació de Philippe Regol: el restaurant Can MarLau.

Àudios