Imatge de la final de la Copa Constitució entre l'Inter Escaldes, de blau i negre, i el Santa Coloma (FAF)
Futbol

Sospites d'entesa entre jugadors de l'Inter Escaldes i el Sant Julià per repartir-se la Lliga i la Copa andorranes

Els jugadors del Sant Julià s'haurien deixat guanyar a l'última jornada de Lliga a canvi de passar a la final de Copa sense oposició, cosa que no van aconseguir

Actualitzat

El futbol andorrà està vivint un escàndol majúscul en què, a més de la Federació Andorrana, podrien acabar intervenint, per mirar d'aclarir els fets, la UEFA i fins i tot la policia. Se sospita que jugadors de l'Inter Escaldes i del Sant Julià haurien pactat repartir-se els dos títols en disputa, la Lliga i la Copa de la Constitució, per adjudicar-se els premis que atorga la UEFA als campions respectius. El Diari d'Andorra destapa la possible conxorxa i n'aporta detalls.

Els dos equips van tenir un doble enfrontament en l'espai de tres dies: el 23 de juliol en l'última jornada de Lliga i el 26 en les semifinals de Copa. Al partit de Lliga, el Sant Julià s'hi va presentar sense diversos titulars, i va perdre per 3-0 després de jugar "amb poques energies", segons els testimonis.

Un pacte trencat?

Tres dies després, a la semifinal de Copa, els dos equips es van tornar a veure les cares i l'Escaldes, que va fer canvis a l'equip titular, es va acabar imposant (2-1), amb una sensacional actuació del porter. Això va fer que alguns jugadors del Sant Julià, nerviosos, demanessin explicacions als seus rivals i recordessin en veu alta que ells en l'anterior partit "havien jugat al 30%". Unes reaccions que l'àrbitre va fer constar a l'acta. Una conversa enregistrada entre Ildefons Lima (Escaldes), Maico (Sant Julià) i Moreno (Escaldes) mentre s'està jugant el partit dona a entendre que sabien que s'havia pactat el resultat.

El mòbil del presumpte frau seria assegurar-se els diners que la UEFA atorga als guanyadors dels tornejos: 450.000 euros per al campió de Lliga i 350.000 per al de Copa. Unes sumes molt suculentes per als equips amateurs. Tampoc es descarta que hi poguessin influir les apostes esportives. La Federació Andorrana (FAF) ha traslladat el cas al Departament d'Integritat Esportiva i no seria estrany que la UEFA també posés la lupa sobre dos partits que poden tacar el futbol andorrà.

En qualsevol cas, a la final hi va accedir l'Inter Escaldes, que la va guanyar davant del Santa Coloma (2-0) i va completar així el doblet.

Anar al contingut