Ivan Rakitic, disposat a tornar a jugar
Futbol

Rakitic: "No tinc por; assumeixo el risc de tornar a jugar a futbol"

El migcampista del Barça vol lluitar per la Lliga i la Champions si es reprenen les competicions

Actualitzat

Ivan Rakitic està vivint amb molt respecte la crisi sanitària pel coronavirus, segons ha declarat en una entrevista al diari Marca. Ha enyorat molt les coses quotidianes -portar les nenes al col·legi, esmorzar al poble, anar a la ciutat esportiva, entrenar-se...-, però ara creu que ja ha arribat el moment de retornar als aficionats tota la seva generositat. I la manera de fer-ho és tornant a jugar.

"El futbol és molt important per molta gent i la prova és que mou molts diners. Últimament he sentit molta gent que parla dels problemes que hi hauria si no juguem. Problemes econòmics, de competicions europees, de calendaris, d'ascensos, de descensos... però no sento ningú que parli de les persones que tenen, en el seu equip de futbol, part de la seva vida i que ara els falta. Crec que ha arribat el moment que els que som protagonistes del futbol fem un pas endavant, tirem del carro, i no ho dic per qüestions econòmiques.

Hem de fer que la gent s'entretingui amb el que li agrada, que tots deixem de pensar en el virus i la malaltia, que tornem a fer bromes amb el nostre veí que és de l'equip rival. Hem d'intentar que el futbol ens uneixi. Tenim la possibilitat de donar suport i ho hem de fer."

Rakitic no té por de tornar, no tem el contagi. Creu que tots els que tornin a la feina hi estaran igualment exposats.

"Vull jugar. És evident que hem de tornar amb garanties sanitàries, però això mai serà al 100%. Tots els treballadors tindran aquest risc quan tornin a la feina. Els empleats dels supermercats també es canvien en vestidors. Ells assumeixen el risc i jo també ho vull fer. Crec que si ho preguntéssim als aficionats, estarien encantats de tornar a tenir futbol. I nosaltres tenim aquest deute cap a ells."

El jugador blaugrana, que ha estat pendent durant aquestes setmanes de familiars a Sevilla, Croàcia i Suïssa, creu que serà molt estrany arribar a jugar partits sense públic, i que si tornen a jugar, vol guanyar-ho tot.

"Serà dur i estrany, però que sàpiguen els aficionats que estarem endollats al màxim igualment. Que sabrem que estaran a casa seva vivint el futbol amb la mateixa passió de sempre i que no els decebrem. Junts traurem la força necessària per sortir de tot això i segur que sentirem el suport dels aficionats des de casa seva.

I si podem guanyar la Lliga i la Champions, molt millor. Vull lluitar per tot."

Ivan Rakitic creu que la pandèmia ens convertirà a tots en millors persones i que, a partir d'ara, sabrem apreciar el que és realment important.

 

 

Anar al contingut