Manuel Neuer, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Futbol internacional

Manuel Neuer, enxampat cantant una cançó feixista durant les seves vacances a Croàcia

En les imatges difoses pel diari "Bild", el porter alemany del Bayern apareix en un xiringuito d'una platja de Dubrovnik acompanyat d'un grup de persones, entre ells un dels seus entrenadors al club bavarès, Toni Tapalovic, i se'l veu cantant una peça de la banda "Thompson", molt popular als ambients neonazis

Redacció Esport3Actualitzat

Manuel Neuer ha estat protagonista d'una polèmica que ha provocat un gran enrenou a Alemanya. El porter del Bayern de Munic ha estat enxampat corejant la lletra d'una cançó feixista durant les seves vacances a Croàcia. En les imatges difoses pel diari "Bild", Neuer apareix en un xiringuito d'una platja de Dubrovnik acompanyat d'un grup de persones, entre ells un dels seus entrenadors al club bavarès, Toni Tapalovic, i se'l veu cantant una peça de la banda "Thompson", molt popular als ambients neonazis.

Aquest polèmic grup de música es diu així en honor al seu cantant, Marko Perkovic, que va participar en la Guerra d'Independència croata, on se li va assignar una metralleta Thompson per combatre. Tant el grup com Perkovic estan acusats de glorificar el feixisme croat, per les seves lletres ultradretanes i xenòfobes. Una de les seves cançons més populars exalça als ustasha, feixistes croats que van participar en la II Guerra Mundial, i es diu que en els seus concerts és habitual sentir el crit nazi 'Heil Hitler'.

Segons apunta Bild, Neuer no parla croat i, per tant, no ha de saber el contingut de la peça. No obstant això, no es pot descartar que conegui almenys aquest grup, conegut per concerts que exalten el feixisme i proclamen l'admiració a Adolf Hitler.

Anar al contingut