Colau descarta el confinament de Barcelona, però planteja mesures de contenció

La setmana passada es van triplicar els casos a la ciutat respecte a la setmana anterior. Actualment hi ha actius "29 brots petits"

Actualitzat

A Barcelona, l'augment de casos també podria obligar a prendre mesures més restrictives tot i que de moment es descarta el confinament general. El fet que el nombre de positius s'hagi triplicat en una setmana i la proximitat amb l'Hospitalet fan que a la capital catalana s'endureixi el pla d'actuació contra la Covid.

L'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha explicat així que obre la porta a la possibilitat que es puguin prendre mesures, relacionades amb l'oci i amb les trobades amb amics i familiars:

"S'ha començat el debat sobre plantejar alguna mesura de contenció a Barcelona. No estem parlant de confinament general."

Ho ha afirmat després de debatre la situació aquest dimecres al migdia a la reunió de la Comissió Mixta entre la Generalitat i l'Ajuntament. Alba Vergés, consellera de Salut, i Ada Colau, alcaldessa de la ciutat, han participat el la trobada.

Colau ha reclamat a la Generalitat que es reforci el sistema de rastreig per fer el seguiment dels contactes de les persones que han donat positiu de coronavirus. Considera que és clarament insuficient i ha ofert, si cal, personal de l'Ajuntament. L'alcaldessa afirma que la Conselleria de Salut també ho admet:

"La nostra principal preocupació és el seguiment dels casos i dels seus contactes, ja que és la millor eina que tenim per evitar que els contagis es disparin. Amb aquests nous contagis és important que de manera immediata es contacti amb el seu entorn. Hem tingut senyals que aquest rastreig no s'està fent de forma eficient. La Generalitat ens ha reconegut que el sistema no està funcionant com hauria de funcionar."


Per això el consistori considera que és "urgent" revisar aquest sistema de rastrejament dels casos.

Ada Colau ha explicat que ha ofert entre 40 i 50 rastrejadors a la Generalitat després que a la reunió s'ha constatat que la feina de rastreig és un dels punts febles de la crisi. De moment, però, Alba Vergés, li ha dit que no calia.

El que sí que s'ha anunciat és la creació d'una oficina tècnica mixta entre la Generalitat i l'Ajuntament per millorar el sistema de rastreig a la ciutat, aquest mateix dimecres o, com a màxim, dijous.

Les últimes xifres parlen de 500 positius a la ciutat. La setmana passada es van triplicar els casos respecte a la setmana precedent i "és una situació que ens ha de preocupar", ha dit Colau. Actualment hi ha actius 29 brots petits, algun d'aquests, brots de 3 o 4 casos, la majoria concentrats als barris de l'Eixample i Sants-Montjuïc.

 

 

També la regidora de Salut, Gemma Tarafa, apunta que les mesures restrictives que es posaran sobre la taula estaran relacionades amb l'origen de la majoria de contagis.

Alguna passa enrere seran mesures relacionades amb les dades i amb el que sabem. La majoria dels contagis es donen en el camp del: lleure, de l'oci, de veure's i del retrobar-se.

 

Abans, en declaracions a "Els matins" de TV3, Colau ja apuntava que s'actuarà. Preocupa especialment la transmissió de contagis entre l'Hospitalet, on s'han detectat diversos brots, i Barcelona. També s'hi ha referit, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el director de la unitat de seguiment de la Covid-19, l'epidemiòleg Jacobo Mendioroz.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut