L'Hospitalet de Llobregat

Zuckerberg critica la carrera per al 5G quan mig món encara no té Internet

En la conferència que ha fet en el Congrés Mundial de Mòbils, el creador de Facebook ha retret que el 5G suposa dotar d'una connexió més ràpida "els rics", mentre 4.000 milions de persones són fora de l'abast de la xarxa

Actualitzat

El creador de Facebook, Mark Zuckerberg, ha criticat la carrera per al 5G que propiciarà cada vegada connexions mòbils més ràpides quan "no s'ha acabat la tasca" de fer arribar Internet a tot el planeta. En la conferència que ha fet en el Congrés Mundial de Mòbils, Zuckerberg ha recordat que més de la meitat de la humanitat encara no té accés a Internet i ha retret que el 5G suposa dotar d'una connexió més ràpida "als rics" mentre 4.000 milions de persones estan fora de l'abast de la xarxa.

Amb l'auditori principal ple i amb congressistes fent cua des de dues hores abans, Zuckerberg ha citat alguns dels seus projectes per reduir la fractura digital, com ara el d'oferir Internet per satèl·lit a l'Àfrica. A més, ha anunciat que reformularà la seva activitat a l'Índia dirigint-la a reduir costos de noves infraestructures per ampliar cobertura i rebaixar el cost d'accés per als consumidors.

Zuckerberg ha augurat per un futur proper la realitat virtual i la intel·ligència artificial. Ha apostat per connectar millor la gent i oferir-li millors serveis i, en aquest context, preveu que la realitat virtual és el proper pas en les experiències socials i "serà la xarxa social més gran" en un futur no gaire llunyà. Sobre la intel·ligència artificial, ha pronosticat que arribarà "aviat, abans del que la gent pensa" i ha destacat el seu potencial en múltiples àrees, amb l'exemple que pot detectar càncer de pell.

El creador de Facebook també ha afirmat que el vídeo ja és un contingut molt compartit per a gent, amb cada vegada versions més avançades, com l'opció de gravar en 360 graus i emetre en streaming. Zuckerberg ha augurat que, després de l'etapa del text i les imatges, en el futur "la majoria de continguts que es consumeixin seran vídeos".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut