Barcelona

Ulleres per viatjar sense sortir de casa o sensors que preveuen un atac epilèptic, novetats del Mobile

Sony llença l'Xperia X amb què vol liderar l'internet de les coses

RedaccióActualitzat

El Mobile World Congress ha incorporat per primer cop un espai dedicat al grafè, un material d'alta connectivitat elèctrica que es preveu que revolucioni la indústria tecnològica. Les aplicacions que s'hi poden veure de moment només són prototips, i hi ha des d'uns sensors de grafè connectats al cervell que permetran determinar quan una persona està a punt de tenir un atac epilèptic fins a un carregador que omple la bateria del mòbil en 5 minuts.

discurs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

També s'hi pot veure  un GPS que permet localitzar un gos policia i ajudar-lo a trobar paquets sospitosos, o ulleres per viatjar sense sortir de casa. La realitat virtual està més present que mai en aquesta edició del congrés. I no només per veure-la. El fundador de Facebook ja va presentar aquest diumenge la nineta dels seus ulls: una càmera que permet emetre en temps real imatges de 360 graus.

 

discurs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un altre dels atractius de la fira és la Innovation City, dedicada a l'Internet de les coses, on entre altres aplicacions s'hi poden veure collars per a animals que permeten, per exemple, saber si una vaca està en zel perquè el ramader pugui estalviar costos a l'hora de fecundar-la.

 

discurs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Precisament, la companyia Sony ha presentat a l'MWC una nova sèrie de telèfons intel·ligents en el marc del Mobile World Congress amb els que vol liderar el negoci de l'Internet de les coses i la vida connectada. Es tracta de l'Xperia X. Uns telèfons més personalitzats, amb un accés més intel·ligent i natural a la informació i serveis que vagin "més enllà del que un telèfon intel·ligent és capaç de fer", segons ha explicat el responsable del negoci mòbil, Hiroki Totoki.

 "És la gran aposta de futur de Sony, vol assumir el lideratge en l'internet de les coses".

Sony ha presentat tres terminals de 5 polzades: Xperia X Performance, Xperia X i Xperia XA. La seva proposta de l'internet de les coses es vertebra, a més, en quatre dispositius: un auricular sense fil (Smart Ear), una càmera ultracompacta amb lent esfèrica (Xperia Eye), un projector (Xperia Project) i un assistent personal (Xperia Agent).

Durant la presentació al MWC, el conseller delegat de Sony, Kazuo Hirai, ha explicat l'objectiu de la companyia:

"Seguim centrats a llançar nous productes Xperia. (...) Estem buscant noves possibilitats, noves vies de comunicació. Productes i serveis més intel·ligents".

Així doncs, Sony vol provar sort en el concepte de vida connectada i deixa enrera la línia de dispositius Xperia Z, que no ha acabat d'engegar. En l'últim trimestre, Sony va ingressar un 14,7% menys en la divisió de negoci dels mòbils.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut