Madrid

Zapatero acusa la dreta d'hipòcrita en debats com els de l'avortament i la memòria històrica

El president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, ha exigit menys hipocresia a la dreta espanyola en debats com el de la nova llei de l'avortament o la memòria històrica durant la seva participació en el XI Congrés del Partit Socialista de Madrid, on també ha assegurat que la tasca prioritària de l'executiu que dirigeix es centrarà en l'ocupació.

Actualitzat
El secretari general del Partit Socialista, José Luís Rodríguez Zapatero, ha aprofitat el seu discurs durant la celebració del XI congrés del PSM per arremetre contra la dreta espanyola a qui acusa d'hipòcrita en debats com el de la memòria històrica o el de la nova llei de l'avortament. D'aquesta manera el president de l'executiu espanyol sortia en defensa de la iniciativa del jutge Baltasar Garzón per crear un cens de desapareguts durant el franquisme. Zapatero ha manifestat que "com a president i com a patriota" no pot entendre que es pugui negar "el dret a reconèixer" els familiars morts en "circumstàncies tràgiques". En aquest sentit el president espanyol afirma que no entén que això sigui "obrir una ferida" sinó que "es tracta de tancar-ne una de les poques que queden".

El líder dels socialistes ha aprofitat també la seva intervenció per acusar Esperanza Aguirre d'"apropiar-se de Telemadrid" per als seus interessos partidistes i ha criticat la voluntat dels populars de voler privatitzar la televisió pública madrilenya. Zapatero també ha denunciat la campanya que està realitzant el PP incitant a l'incompliment de l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania i afirma que el que han de fer els populars és complir la llei i si no els agrada guanyar les eleccions i canviar-la.

En l'aspecte econòmic, el president de l'executiu espanyol ha assegurat, avançant els arguments que detallarà al Congrés dels Diputats el proper dimecres, que tots els esforços de l'executiu se centraran en l'ocupació i en el suport als treballadors mitjançant el diàleg social i no amb "decrets". Zapatero també ha garantit les polítiques socials tot i la crisi econòmica.

La intervenció de Zapatero ha tingut lloc en el XI Congrés dels Partit Socialista de Madrid celebrat durant aquest cap de setmana al Palau de Congressos de Madrid, on s'ha reelegit amb un 85,7% l'alcalde de Parla,Tomás Gómez, com a secretari general regional per als propers quatre anys.
Anar al contingut