València

Ximo Puig afirma que cal "trencar la barrera" de les últimes dues dècades amb Catalunya

El president de la Generalitat Valenciana diu a "El matí de Catalunya Ràdio" que, un cop es torni a posar en marxa la radiotelevisió pública valenciana, hi haurà reciprocitat d'emissions amb Catalunya i les Illes

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat Valenciana, el socialista Ximo Puig, aposta per harmonitzar les relacions amb Catalunya, després de l'etapa de govern del PP al País Valencià. Entén que "cal trencar la barrera" amb Catalunya, "sabent que no coincidim amb el projecte" i que la solució passa per un diàleg que els populars no han sabut fer en les últimes dues dècades.

Puig creu, però, que declaracions com les del conseller de Justícia, Germà Gordó, oferint a valencians i illencs la nacionalitat catalana en una eventual Catalunya independent, no hi ajuden. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el cap del govern valencià ha revelat que el president Mas no pensa igual que Gordó sobre aquesta qüestió: "És evident que els valencians hem optat per un camí i s'ha de respectar quina és la definició de cadascú. Crec que això no ajuda perquè nosaltres tenim moltes possibilitats de treballar junts en moltes qüestions des del respecte".

Un dels punts amb els quals col·laborarà Puig amb Catalunya és en la reciprocitat de les emissions de ràdio i televisió públiques, una vegada es tornin a posar en marxa al País Valencià. Encara no hi ha data: "És molt important que hi hagi una ràdio i televisió pública valenciana per augmentar el pes d'uns mitjans públics en la nostra llengua. Ja hem tingut contactes amb la Corporació i també amb el govern de les Illes". A l'entrevista que ha concedit a Mònica Terribas al Palau de la Generalitat de València, Ximo Puig ha explicat que, la setmana que ve, els grups que donen suport al seu govern presentaran la primera iniciativa legislativa per aixecar el veto legal per recuperar uns mitjans públics valencians.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut