Vuit detinguts per robar 4 milions d'euros en cotxes, perfums de luxe i bicicletes

Havien robat a diferents punts de l'Estat, també a Barcelona, i seguien sempre el mateix modus operandi

Robaven en empreses i camions de gran tonatge a tot Espanya. Un equip format per tres cossos policials, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Mossos d'Esquadra, ha detingut vuit persones que haurien robat fins a 4 milions d'euros.

Les detencions es van fer a mitjans d'octubre després de nou entrades i registres a domicilis de Barcelona, Sevilla, Madrid i també a la localitat madrilenya de Torrejón de Velasco.

Els vuit detinguts es troben en presó provisional acusats de fins a 37 fets delictius, entre altres, robatori amb força, sostracció de vehicle de motor i de plaques de matrícula, falsedat documental, delictes contra la salut pública i pertinença a organització criminal.
 

Armes a casa

Durant els registres, les forces de seguretat van trobar una llarga llista d'objectes que van decomissar: 12.000 euros en efectiu, diversos vehicles que havien estat robats, una gran quantitat de perfums també robats, armes de foc, armes elèctriques, armes blanques, dispositius de geolocalització i molts instruments utilitzats per a cometre els robatoris.

A banda, també van trobar-hi cocaïna, haixix, marihuana i 8.000 pastilles de cocaïna rosa, també coneguda com a "tusi", motiu pel qual a tres dels detinguts se'ls imputa també un delicte contra la salut pública.

La investigació va començar el mes de juny, quan els agents van tenir coneixement d'una sèrie de robatoris amb força que compartien característiques similars, tot i estar dispersos per tota la geografia estatal.

El primer va ser a la localitat madrilenya d'Arganda del Rey, on els presumptes delinqüents van sostreure bicicletes per valor de 143.000 euros d'una empresa.

Tres mesos més tard, al setembre, a la localitat d'Alcázar de San Juan, a Ciudad Real, van aconseguir accedir mitjançant un forat a la paret a una nau industrial i van robar productes de perfumeria valorats en 300.000 euros.

Una setmana més tard van fer un robatori seguint el mateix mètode en una perfumeria de Barcelona, on van sostreure fragàncies per valor de 350.000 euros.
 

Modus operandi

La investigació va concloure que el grup criminal tenia un modus operandi molt marcat: buscava establiments o camions de transport carregats amb productes amb un alt valor afegit i amb una fàcil sortida al mercat il·lícit com ara aparells informàtics, telefonia, roba, objectes relacionats amb l'esport i perfumeria.

Un cop seleccionat l'objectiu, els detinguts sostreien vehicles per fer aquestes accions, recorrent de vegades a l'ús de matrícules robades per evitar ser detectats.

Un cop robada la mercaderia la venien amb rapidesa mitjançant una àmplia xarxa de compradors.

 

 
ARXIVAT A:
PolicialGuàrdia CivilPolicia NacionalMossos d'Esquadra
Anar al contingut