Vox assegura tenir un acord general amb PP i Cs (Efe)

Vox anuncia un pacte general amb PP i CS "per impedir ajuntaments d'esquerres"

El partit d'extrema dreta assegura que Cs ha donat el vistiplau a l'acord amb el PP per governar als ajuntaments a canvi de regidories

RedaccióActualitzat

Els pactes amb Vox no serien qüestions aïllades, segons el partit d'extrema dreta. La formació assegura en un comunicat haver arribat a un pacte de governs de coalició per impedir que ajuntaments d'esquerres aconsegueixin les alcaldies en municipis de tot l'estat. Segons el partit d'extrema dreta, el pacte s'hauria firmat entre el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, i el del PP, Teodoro García Egea, amb "l'acord de Ciutadans".

Vox ha informat que en la constitució dels nous ajuntaments obtindrà regidories "en proporció als seus resultats en cada localitat en les eleccions municipals del 26M".

El pacte, que inclou l'Ajuntament de Saragossa i no esmenta Madrid, ja havia estat anunciat pel secretari general del PP, García Egea, a través de les xarxes, com un acord "per la llibertat a tot Espanya":

 

 

Abans ja ho havia celebrat el portaveu de Vox al Congrés dels Diputats, Iván Espinosa de los Monteros, amb un "doncs finalment sembla que hi ha acord":

 

 

En el cas de Madrid, l'acord amb Vox hauria permès situar el candidat del PP, José Luis Martínez-Almeida com a alcalde, i la candidata de Cs, Begoña Villacís, com a vicealcaldessa.

Ciutadans no s'ha posicionat sobre el seu paper en l'acord anunciat per Vox, tot i que el partit d'Abascal assegura tenir el vistiplau del partit taronja, ara pressionat també pel govern francès d'Emmanuel Macron, que ja ha deixat clar a Albert Rivera que "aliar-se amb l'extrema dreta no és una opció".

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MVox
Anar al contingut