PP i Ciutadans pacten un govern de coalició a Madrid, amb el vot de Vox

RedaccióActualitzat

El candidat popular José Luis Martínez-Almeida és el nou alcalde de Madrid amb els vots de l'extrema dreta de Vox. PP i Ciutadans han arribat a un acord per fer un govern de coalició. Begoña Villacís, de Ciutadans, serà vicealcaldessa.

Martínez-Almeida i Villacís ho han anunciat aquest divendres als periodistes després d'una reunió de vuit hores dels equips negociadors dels dos partits, que han encapçalat Andrea Levy (PP) i Miguel Gutiérrez (Ciutadans).

Els dos partits han acordat un programa que inclourà 80 mesures, un "full de ruta de la ciutat", tal com ha explicat Villacís. En relació als vots de Vox, la futura vicealcaldessa ha explicat que han "intercanviat documents programàtics" amb la formació liderada per Santiago Abascal ha afirmat que "el votant de centre-dreta no podria entendre que el canvi quedés frustrat amb un programa tan sensat com aquest".

El pacte ha arribat a menys de 14 hores de la constitució la nova corporació municipal. L'acord suposa el relleu a l'alcaldia que tenia Manuela Carmena, que ja es va acomiadar fa dos dies en l'últim ple municipal:


Els vots de Vox

L'acord de PP i Ciutadans no podia prosperar sense els vots de Vox. Els populars i els taronges sumen 26 regidors (15 el PP i 11 Ciutadans). La majoria absoluta està en 29 regidors. Martínez-Almeida i Villacís han sumat també els quatre vots de Vox per prendre l'alcaldia a la llista més votada de Más Madrid, encapçalada per Manuela Carmena, amb 19 regidors.

Les esquerres a Madrid sumen 27 regidors amb els vots del PSOE, insuficients per aconseguir la majoria absoluta.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MPPCsVox
Anar al contingut