La plaça de Sant Pere de la Ciutat del Vaticà
El Vaticà publica un web amb ofertes de feina

Vols treballar al Vaticà? La Santa Seu busca professionals laics

Ara és possible enviar el currículum i presentar la candidatura per a un lloc de treball al Vaticà a través del web de la Secretaria per a l'Economia de la Santa Seu

Anna Bonet Martínez

El Vaticà busca professionals motivats, competents i amb sentit de l'ètica per renovar part del seu personal. Per això, ha engegat un nou web en què penja ofertes de feina i permet presentar candidatures als professionals que vulguin treballar a la Santa Seu. Així ho explica a Vatican News el prefecte de la Secretaria per a l'Economia de la Santa Seu, Maximino Caballero Ledo.

Les posicions disponibles es poden trobar a la secció "Treballa amb nosaltres" i es dirigeixen a professionals laics interessats a treballar a la Santa Seu.

És el cas, per exemple, d'aquesta oferta de tècnic en matèria d'excavacions arqueològiques. La Santa Seu busca un topògraf, arquitecte o enginyer civil amb experiència que s'encarregui, entre altres tasques, d'inspeccionar i mantenir les excavacions i les restauracions.

A canvi, el Vaticà ofereix una feina a temps complet amb un contracte indefinit, però no en detalla les condicions econòmiques ni horàries. Això sí, l'oferta adverteix que, "pel caràcter pastoral i eclesial del servei, s'assumeix la conformitat amb els principis de la doctrina de l'Església".


També candidatures espontànies

L'objectiu de publicar les ofertes de feina a la xarxa és arribar a tothom de manera immediata, però també és possible enviar-hi el currículum sense vincular-lo a cap posició específica. A la borsa de la Santa Seu s'accepten currículums d'àrees ben diverses: de periodistes a economistes passant per gestors culturals o administratius.

"Sovint els dicasteris i les oficines necessiten treballadors especialitzats, amb coneixements lingüístics o tècnics, que no són fàcils de trobar", explica el director de Recursos Humans de la Santa Seu, Luis Herrera. I afegeix: "La nova pàgina web facilitarà la comunicació entre l'oferta i la demanda."

La resta de feines continuaran assignant-se de manera tradicional. És el cas de la Guàrdia Suïssa, que manté uns requisits molt restrictius, entre els quals hi ha ser un home suís, catòlic practicant, cèlibe, d'entre 19 i 30 anys i que mesuri més d'1,74 metres.

La Guàrdia Suïssa manté uns requisits molt estrictes (3Cat)
ARXIVAT A:
Vaticà
Anar al contingut