L'exdirigent del PP i de Vox Aleix-Vidal Quadras manté que el règim iranià està al darrere de l'atemptat que va patir fa tres mesos

Vidal-Quadras reapareix després de l'atemptat: "El règim iranià no va aconseguir l'objectiu"

L'exdirigent del PP i de Vox assegura que està viu de miracle tres mesos i mig després de rebre un tret a la mandíbula en ple carrer a Madrid

Actualitzat

L'exdirigent del PP i de Vox Aleix Vidal-Quadras ha comparegut per primera vegada en roda de premsa aquest divendres després de l'atemptat que va patir el 9 de novembre a Madrid.

Vidal-Quadras, que va rebre un tret a la mandíbula en ple carrer, ha assegurat que està viu de miracle i que no té cap dubte de la implicació de l'Iran en l'atac.

"Immediatament vaig pensar: el règim iranià. I aleshores vaig veure que podia enraonar i que no em desmaiava. Vaig pensar: estàs viu."

El també exvicepresident del Parlament Europeu ha destacat que el règim iranià "no ha aconseguit el seu objectiu" i ha avançat que hi lluitarà en contra tota la vida. 

L'Associació de la Premsa madrilenya ha acollit la primera roda de premsa de Vidal-Quadras per informar sobre l'atac, que va passar molt a prop de casa seva, al barri de Salamanca de Madrid.

Gran expectació mediàtica en la primera roda de premsa d'Aleix Vidal-Quadras després de l'atemptat que va patir el novembre del 2023 (Europa Press/Eduardo Parra)

Vidal-Quadras ha assenyalat que l'Iran ja no utilitza els seus propis agents, sinó que ara "contracten sicaris que fan la feina". El presumpte autor material segueix en parador desconegut i fins ara la policia ha fet quatre detinguts en relació amb l'atemptat

Enmig d'una gran expectació mediàtica, el polític català ha revelat que ha reaparegut quan se n'ha vist "capaç", ja que encara té seqüeles per l'atemptat, com una certa paràlisi als músculs de la cara i disfonia. 

Aleix Vidal-Quadras ha ofert la seva primera roda de premsa després de l'atemptat que ell atribueix al règim iranià (ACN/Miquel Vera)

Els vincles de Vidal-Quadras amb l'oposició al règim iranià

Poca estona després de l'atac, Vidal-Quadras ja va explicar a la policia que l'intent d'assassinat tindria relació amb els seus vincles amb l'oposició al règim iranià, vinculats al finançament de Vox als seus inicis.

De fet, aquell mateix dia el Consell Nacional de la Resistència Iraniana, amb vincles des de fa molts anys amb l'expolític, va condemnar "enèrgicament" l'atac, qualificant-lo de "terrorista" després de recordar l'animadversió cap a ell del règim de Teheran.

ARXIVAT A:
PPVox
Anar al contingut