Fotografia dels membres de La Manada durant els Sanfermines
Fotografia dels membres de La Manada durant els Sanfermines

La Manada: la fiscalia del Suprem diu que va ser violació i recorre la sentència

El ministeri públic considera que el relat de fets recull "sense cap dubte una actitud intimidatòria"

Actualitzat

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha presentat un recurs de cassació contra la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Navarra que va condemnar els cinc acusats de La Manada per delicte continuat d'abús sexual a una dona durant les festes de Sant Fermí a Pamplona el 2016.

La Fiscalia reitera en el seu recurs la petició de condemna que va presentar la Fiscalia de Navarra, i sol·licita una condemna per a cadascun dels acusats de 18 anys de presó per un delicte continuat d'agressió sexual, així com deu anys de llibertat vigilada i la prohibició d'apropar-se a la víctima durant 20 anys.

El ministeri públic considera que el relat de fets recull "sense cap dubte una actitud intimidatòria" i afegeix que els fets "van ser realitzats mitjançant una intimidació suficient per anul·lar la voluntat de la víctima".

"No és admissible forçar el dret fins a extrems d'exigir de les víctimes actituds heroiques que inexorablement les conduiran a patir mals majors."

Manifestació a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb el lema "No és abús, és violació"


També sol·licita que s'imposi una condemna de dos anys de presó a un dels acusats, Antonio Manuel Guerrero Escudero, per un delicte de robatori amb intimidació.

 

El Tribunal Superior de Justícia de Navarra va confirmar al desembre la condemna a 9 anys per als cinc joves andalusos condemnats per abús sexual continuat. La sentència recollia el vot particular de dos dels cinc magistrats de la sala, que van considerar que els haurien de condemnar a 14 anys i 3 mesos de presó per un delicte continuat d'agressió sexual.

El TSJN ratificava la decisió de l'Audiència de Navarra als cinc acusats i desestimava els recursos presentats per la Fiscalia i les acusacions particular i popular.

 

 

ARXIVAT A:
La ManadaAgressió sexualViolència masclista
Anar al contingut