Un petit concert per videotrucada, el regal d'aniversari per a persones grans de Manresa

Una iniciativa que ajuda en temps de solitud i aïllament, com el que pateixen les persones grans, especialment vulnerables

RedaccióActualitzat

La solitud i l'aïllament de moltes persones grans s'ha agreujat arran del confinament. Es tracta d'un col·lectiu especialment vulnerable, que va veure com les seves activitats diàries quedaven aturades.

Per intentar mitigar-ho va sorgir la iniciativa d'un músic manresà, Pep Torras. És monitor del taller "Cançons de tots els temps", organitzat per l'Ajuntament de Manresa per a infants i gent gran de tots els barris de la ciutat.

Ara, durant el confinament, el Pep ha reconvertit la seva professió i felicita l'aniversari a persones grans confinades amb la seva música. Truca als avis quan fan anys i com a regal els canta cançons conegudes perquè gaudeixin d'una petita estona i cantin amb ell.

Una de les afortunades ha estat la Margarida Costa, que es va emocionar quan el Pep li va cantar la popular "Rosó" el dia que feia 81 anys. Va aconseguir que, sense la reunió familiar habitual, passés el dia d'una manera especial.

 

El Pep assegura que el resultat és tot emoció. Per ell és molt gratificant veure que una acció que fa de manera natural i amb poc sobreesforç és útil per a moltes persones. A més, reivindica la importància de la música com un llenguatge que hauria d'estar molt més valorat.  

"La gent ho agraeix molt i jo faig una feina que no hagués pensat mai que faria, però és molt bonic."

 

El Pep fa una mitjana de cinc trucades diàries. I s'ha trobat amb molts casos i anècdotes. S'ha adonat que a les persones els arriba al cor sense conèixer-les de res.

"El més divertit és una senyora que després d'emocionar-se molt amb el Rosó, em va dir que a la tarda feien un berenar a casa i que si hi volia anar. Jo li vaig dir que m'hauria agradat molt, però que aquests dies no podia sortir de casa."

 

La regidora d'Infància, Joventut i Persones Grans de l'Ajuntament de Manresa, Rosa Ortega, considera la campanya una bona manera de fer companyia i proporcionar escalf en una època d'incertesa i solitud.

"La solitud és un virus molt cruel i molt dur. I més amb la incertesa de tants dies a casa, sense saber quan podràs veure la gent."

 

Aquesta iniciativa, per a les persones grans que tenen el servei de teleassistència i siguin més grans de 80 anys, forma part de la campanya "Portes tancades; finestres i cors oberts", de l'Ajuntament de Manresa.

Per als majors de 65 anys hi ha l'opció de sol·licitar-ho proporcionant les dades personals a l'adreça vidaalsanys@ajmanresa.cat o trucant al 010.

Es pot escollir una cançó d'una llista amb una vintena d'opcions, entre les quals hi ha, per exemple, "Clavelitos", "Rosó" o "Muntanyes del Canigó".

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut