Dins de la motxilla hi havia 8.700 bitllets falsos de 500 euros (iStock)

Una motxilla a Cervelló amb 4,3 milions destapa una xarxa de falsificació de bitllets

L'operació, que han fet els Mossos i la Policia Nacional, va començar fa un any i hi ha sis persones empresonades

RedaccióActualitzat

Desarticulada una xarxa de falsificació de moneda en una operació conjunta dels Mossos i la Policia Nacional que va començar fa un any.

El jutjat de Sant Feliu de Llobregat que porta el cas ha ordenat la presó provisional per a sis persones, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El jutge va autoritzar set escorcolls: cinc al País Valencià i dos a les comarques de Barcelona. Entre ells, hi ha el de la Nucia, a la Marina Baixa, on es va trobar la impremta on es falsificaven els bitllets.

Crida l'atenció d'aquest cas que la investigació va començar arran d'una motxilla que van trobar en un bosc de Cervelló, al Baix Llobregat, amb gairebé quatre milions i mig d'euros falsos, segons ha avançat el diari Levante. Dins de la motxilla hi havia 8.700 bitllets falsos de 500 euros, és a dir, 4.350.000 d'euros.

Això va ser l'agost de l'any passat, i l'anàlisi del paper moneda i algunes empremtes van portar a la detenció del presumpte impressor a Altea. L'home tenia antecedents i ja havia estat a la presó fa tretze anys per falsificar bitllets. Llavors se li va intervenir la quantitat més gran que s'havia trobat mai: vuit milions d'euros en bitllets de 500.

Pel que se sap fins ara, al registre de la Nucia s'hi va trobar maquinària, però no bitllets.

 

ARXIVAT A:
PolicialPolicia NacionalMossos d'Esquadra
Anar al contingut