Imatge de la que es considera la primera estelada. (Foto: Museu d'Història de Catalunya)
Imatge de la que es considera la primera estelada. (Foto: Museu d'Història de Catalunya)
Barcelona

Una exposició del Museu d'Història de Catalunya recull 300 anys de celebracions de l'11 de Setembre

El Museu d'Història de Catalunya inaugura aquest divendres una exposició que mostra com s'ha anat celebrant la Diada de l'11 de Setembre en els últims 300 anys. Es podran veure alguns objectes inèdits, com una estelada del 1915 -la primera documentada que es conserva- o la versió original del decret de Nova Planta, firmat per Felip V.

RedaccióActualitzat

El Museu d'Història de Catalunya mostra com s'ha anat celebrant la Diada de l'11 de Setembre en els últims 300 anys. Es tracta d'una exposició que ocupa mil metres quadrats i inclou 200 objectes, molts dels quals inèdits. Per exemple, una estelada del 1915, la primera documentada que es conserva, o la versió original del decret de Nova Planta, firmat per Felip V.

El recorregut comença introduint el visitant a l'escenari del setge de la Barcelona de l'onze de setembre de 1714. Des d'aquí, s'inicia un itinerari des de l'endemà de la desfeta, passant per les primeres mostres de resistència a l'opressió borbònica. Després ve el període de recuperació i reivindicació de la memòria de la Guerra de Successió i el despertar de la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, amb les seves manifestacions polítiques, literàries, periodístiques i artístiques.

L'exposició, que es titula "300 onzes de setembre", és una de les principals actuacions de commemoració del Tricentenari. Es podrà visitar a partir del 14 de març fins al 28 de setembre.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut