Els treballadors de Ryanair a Alemanya faran vaga aquest dimecres (EFE)
Els treballadors de Ryanair a Alemanya faran vaga aquest dimecres (EFE)

Una dotzena de vols de Ryanair cancel·lats a Catalunya per la macrovaga de pilots

La pitjor protesta laboral de la història de la companyia té poca incidència a l'aeroport del Prat, on alguns passatgers han perduts vols

Actualitzat

La vaga convocada per pilots de Ryanair de cinc països europeus obliga a suspendre avui 400 vols, dels quals catorze amb origen o destinació Catalunya.

Els pilots reclamen millorar les condicions laborals i estar subjectes a la legislació del país on treballen.

Al Prat s'han cancel·lat deu vols i a Girona quatre més. Els aeroports d'Alacant o Palma n'han resultat especialment afectats pels seus enllaços amb Alemanya, un dels principals mercats de l'aerolínia. A Espanya han estat 80 vols en total.

A l'aeroport del Prat, alguns passatgers han perdut el seu vol a causa de les llargues cues que hi havia als taulells de facturació per demanar informació de la vaga. En general, però, la incidència ha estat mínima.

Segons l'aerolínia, els prop de 67.000 passatgers afectats a tot Europa -14.000 a Espanya- han estat avisats amb antelació i se'ls tornaran els diners, a més de buscar-los una alternativa als vols cancel·lats.

 

 

Els avions afectats representen només un 17% del total dels vols previstos per la companyia avui. Són els pilotats per tripulants procedents dels països on s'ha convocat vaga: Alemanya, Bèlgica, Holanda, Irlanda i Suècia.

Els treballadors de Ryanair insisteixen que l'aerolínia no ha fet cap pas en ferm per millorar les condicions laborals des que, el desembre passat, va reconèixer, per primer cop en els seus 32 anys d'existència, la representativitat sindical.

 

ARXIVAT A:
TurismePrecarietat laboral
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut