La zona de Nur Shams, amb edificis enfonsats per l'exèrcit israelià (Reuters/Raneen Sawafta)

Una batuda de l'exèrcit israelià deixa almenys 14 palestins morts a Cisjordània

Mentrestant, s'estenen per Israel les protestes contra el govern de Benjamin Netanyahu per demanar eleccions anticipades

Redacció / AgènciesActualitzat

Amb el conflicte obert a Gaza com a principal focus d'atenció, l'exèrcit israelià continua atacant també els territoris ocupats de Cisjordània. Aquest dissabte, almenys 14 palestins han mort en un atac per terra i aire al camp de refugiats de Nur Shams, a tocar de Tulkarem.

Segons l'exèrcit d'Israel, deu de les víctimes eren milicians, i de la resta no n'ha dit res. Asseguren que el seu objectiu és eliminar terroristes i admeten que sovint hi ha civils entre els morts. Això fa anys que dura, però la situació s'ha agreujat des de l'atac de Hamas del 7 d'octubre.

En concret, aquest cap de setmana han fet una batuda a la zona de més de 48 hores que ha destruït diversos edificis. Asseguren que l'objectiu és eliminar terroristes.

D'altra banda, aquest diumenge hi ha hagut almenys dos morts més a la zona.

Segons la versió de l'exèrcit israelià, dos palestins van atacar soldats israelians, i els soldats van respondre a trets. Un càmera de l'agència de notícies Reuters assegura que ha vist un cadàver al lloc de l'incident, prop de la ciutat d'Hebron.

Tropes israelianes prop de l'escenari del tiroteig que hauria acabat amb un palestí mort (Reuters/Mussa Qawasma)

També aquest cap de setmana, el conductor d'una ambulància ha mort quan anava a recollir diversos palestins ferits per un atac de colons jueus, segons han explicat les autoritats palestines.

La violència a Cisjordània ja estava augmentant abans de la guerra a Gaza, però s'ha intensificat des de llavors. Hi ha conflictes cada vegada més freqüents de l'exèrcit contra grups de milicians, baralles entre colons jueus i ciutadans palestins i altres enfrontaments.

Més manifestacions contra Netanyahu

Mentrestant, la gestió de la guerra a la Franja de Gaza ha tornat a portar desenes de milers d'israelians al carrer.

Les protestes s'intensifiquen i els manifestants reclamen eleccions anticipades. També volen que el govern de Benjamin Netanyahu faci més per alliberar els 130 ostatges segrestats per Hamas.

Acusen Netanyahu d'allargar la guerra per pura supervivència política i temen que amb la crisi amb l'Iran trobi una via per desviar l'atenció. Una mobilització que, com cada dissabte i des de fa mesos, s'ha fet a Tel-Aviv i a les principals ciutats, com Haifa o Jerusalem.

Protestes cada vegada més esteses en punts com Tel-Aviv (Reuters/Hannah McKay)
ARXIVAT A:
IsraelPalestinaCisjordàniaGuerra a Gaza
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut