Capçalera de la manifestació, al passeig de Gràcia (3Cat/Sònia Calvó)

"Aturem el genocidi": manifestació a Barcelona en suport a Palestina

La Guàrdia Urbana parla de 3.500 manifestants, que els convocants eleven fins a 10.000

RedaccióActualitzat

Milers de persones han sortit al carrer a Barcelona, aquesta tarda, per donar suport al poble palestí i demanar que el govern espanyol trenqui relacions diplomàtiques amb Israel i n'aturi les relacions comercials, sobretot la venda d'armes.

També per denunciar la situació dels més de 10.000 palestins empresonats a Israel des de fa dècades sense un procés judicial just.

Els manifestants han denunciat la situació del poble palestí (3Cat)

Han demanat, a més, la implicació del govern espanyol en la denúncia de Sud-àfrica contra Israel per genocidi, interposada davant la Cort Internacional de Justícia de l'ONU.

Amb el lema "Aturem el genocidi a Palestina" i convocada per la Comunitat Palestina de Catalunya i la plataforma Coalició prou Complicitat amb Israel (CPCI), la manifestació s'ha fet quan l'ofensiva militar d'Israel contra la Franja de Gaza, iniciada fa més de sis mesos, ja ha causat la mort de més de 34.000 persones, la majoria civils.

Mosaic humà amb una gran bandera palestina a la plaça de Catalunya (3Cat)

Els manifestants han recorregut el passeig de Gràcia des dels Jardinets fins a la plaça de Catalunya, en el centre de la qual han fet un mosaic humà amb una gran bandera palestina de 50 x 25 metres.

La manifestació de Barcelona a favor de Palestina s'emmarca en una convocatòria que s'ha fet a una vuitantena de ciutats de tot Espanya.

ARXIVAT A:
PalestinaGuerra a Gaza
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut