Monròvia

Un sacerdot espanyol està aïllat en un hospital de Monròvia amb símptomes d'Ebola

En una entrevista al canal 3/24, el religiós, que està aïllat al centre hospitalari, ha denunciat el "caos" que hi ha al país i que no hi ha assistència sanitària per a la població.

RedaccióActualitzat

Miguel Pajares, sacerdot espanyol de 75 anys de l'orde de Sant Joan de Déu, està aïllat en un hospital de Monròvia, a Libèria, amb els símptomes de l'Ebola. En una entrevista al canal 3/24, Pajares ha explicat que amb ell hi ha cinc persones més que estan esperant els resultats de les proves que han de confirmar si estan infectats pel virus.

El sacerdot i una religiosa africana d'origen espanyol van atendre el director d'aquest hospital, que dissabte va morir a causa de l'epidèmia. La situació al país és "caòtica", segons ha descrit el mateix Pajares. "Nosaltres som uns privilegiats. Els hospitals estan tancats i la gent no hi té accés. Si vas a un hospital, et diuen que no i llavors hi ha drames per parir i per qualsevol altra malaltia".

Els casos d'Ebola a l'Àfrica occidental no paren de multiplicar-se. Els Estats Units han enviat un avió a Libèria per evacuar un segon cooperant nord-americà afectat per la malaltia. Es tracta d'una missionera, i torna al seu país per seguir el tractament envoltada d'estrictes mesures d'aïllament i seguretat. Un altre cooperant sanitari va ser evacuat als Estats Units aquest cap de setmana.

A banda de Libèria, el virus també afecta Guinea i Sierra Leone. Segons ha anunciat el Ministeri de Sanitat de Nigèria, hi ha un segon cas d'Ebola en aquest país. Es tracta d'un metge que va atendre la primera víctima del virus a Lagos.

En total, hi ha infectades unes 1.300 persones i n'han mort 730.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut